Τον πρώτο του βαθμό στους ομίλους του Europa League κατέκτησε την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Τότεναμ.

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 (35΄Ντόουσον) στο ΟΑΚΑ, δεν κατέθεσε τα… όπλα και με γκολ του Τοτσέ στο 77ο λεπτο, απέσπασε την ισοπαλία με 1-1 σκορ απέναντι στους «πετεινούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν αρκετά βελτιωμένοι, σε σχέση με τα τελευταία τους παιχνίδια, και κατάφεραν να κοιτάξουν στα μάτια το συγκρότημα του Βίλας Μπόας, δημιουργώντας μάλιστα και ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη.

Ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έκανε με το «τριφύλλι» απέναντι στην Τότεναμ ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Λάτσιο επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Λάτσιο στο «Ολίμπικο».

O αγώνας

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες στην αναμέτρηση με τους Λονδρέζους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα ο Φερέιρα δεν είχε στη διάθεσή του τους Μπουμσόνγκ (τραυματίας), Σπυρόπουλο (τιμωρημένος) και Βελάσκες (ανέτοιμος), με αποτέλεσμα να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της ομάδας του.

Μάλιστα ξεκίνησε βασικός και ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, που πήρε το βάπτισμα του πυρός σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αγωνιζόμενος ως βασικός στόπερ, με παρτενέρ τον Πίντο.

Οι δυο πλάγιοι μπακ ήταν ο Σεϊταρίδης (δεξι μπακ) και ο Βύντρα στο άλλο άκρο, ενώ κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε και πάλι ο Καρνέζης.

Οι πέντε στην μεσαία γραμμή ήταν οι Βιτόλο, Μαρίνος, Ζέκα, ο Κουίνσι ήταν δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος αριστέρα, με τον Τοτσέ να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Η ομάδα του Βίλας Μπόας ήταν αυτή που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, απειλώντας σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Καρνέζη, που για ακόμη ένα παιχνίδι πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις, όντας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του.

Μετά το πρώτο μισάωρο παιχνιδιού, οι «πράσινοι» κατάφεραν να ισορροπήσουν κάπως το παιχνίδι, ωστόσο οι «πετεινοί» στο 35΄κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με γυριστή κεφαλιά του Ντόουσον, έπειτα από το φάουλ του Χαντλστόουν.

Σε όλο το πρώτο μέρος η ομάδα του Φερέιρα δεν είχε καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Λιορίς, ο οποίος απειλήθηκε μόνο από την προσπάθεια του Τοτσέ στο 40΄, που ωστόσο δεν βρήκε στόχο.

Στις αρχές του β΄ημιχρόνου ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πέρασε στο ματς τον Σισοκό, αντί του Μαρίνου και είδε τον Αφρικανό να μεταμορφώνει την ομάδα του.

Μάλιστα ο Ιβοριανός άσος βρέθηκε δύο φορές βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά καθυστέρησε με αποτέλεσμα να του πάρουν την… μπουκιά από το στόμα οι αμυντικοί των Λονδρέζων.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι «πράσινοι» δεν κατέθεσαν τα.. όπλα και δικαιώθηκαν, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 77’΄.

Μετά από την ασίστ του -εξαιρετικού σήμερα- Σεϊταρίδη, ο Τοτσέ με άψογο τελείωμα κι ενώ άρχισε να χάνει την ισορροπία του, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λιορίς (1-1).

Στα εναπομείναντα λεπτά οι «πράσινοι» προσπάθησαν να κάνουν την ολική ανατροπή και να πάρουν τη νίκη, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να αρκεστούν στον βαθμό της ισοπαλίας, που τους διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης.

Παναθηναϊκός-Τότεναμ 1-1

Γκολ: 77′ Τοτσέ – 35′ Ντόουσον

Κίτρινες: Βύντρα – Μπέιλ

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Βιτόλο, Μαρίνος (46′ Σισοκό), Ζέκα, Κουίνσι (90+ Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος (85′ Μαυρίας), Τοτσέ.

Τότεναμ (Βίλας Μπόας): Λιορίς, Γουόκερ, Ντόουσον, Κόλκερ, Βερτόνγχεν, Ντεμπελέ, Χάντλστοουν (81′ Σάντρο), Λένον (76′ Τάουνσεντ), Ντέμπσει (66′ Σίγκουρτσόν), Μπέιλ, Ντεφόε.

To γκολ του Τοτσέ:

To γκολ του Ντόουσον:

Η βαθμολογία (2 αγώνες):

1. Λάτσιο 4 (1-0)
2. Μάριμπορ 3 (3-1)
3. Τότεναμ 2 (1-1)
4. Παναθηναϊκός 1 (1-4)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης