Μολονότι προηγήθηκε δύο φορές στο «Θ. Βαρδινογιάννης» ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ.

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τους «μελανόλευκους» την Παρασκευή στο Ηράκλειο, για την 8η αγωνιστική της Super League και παρέμεινε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ του «τριφυλλιού» πέτυχαν οι Τοτσέ (8′) και Μαυρίας (29′), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Κουτσιανικούλης (27′) και Παπάζογλου (72′).

O αγώνας

Παρά τον δυνατό αέρα που φυσούσε στο Ηράκλειο, το παιχνίδι στο «Θ. Βαρδινογιάννης» ήταν αρκετά καλό με αρκετές φάσεις και ικανοποιητικό ρυθμό.

Οι «πράσινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 8ο λεπτό με τον Τοτσέ. Ο Ισπανός στράικερ, με κεκτημένη ταχύτητα από το γκολ επί της Λάτσιο την περασμένη Πέμπτη, βρήκε… δίχτυα και στο Ηράκλειο, δίνοντας το προβάδισμα στο «τριφύλλι» με κοντινό πλασέ, έπειτα από σέντρα του Χουχούμη (έπαιξε για πρώτη φορά βασικός) και λάθος του Σόουζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως οι παίκτες του Αναστόπουλου δεν πτοήθηκαν από το τέρμα που δέχτηκαν και έφτασαν στην ισοφάριση σχετικά γρήγορα. Πιο συγκεκριμένα στο 27′, μετά από σέντρα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και ασυνεννοησία των Πίντο-Καρνέζη πετάχτηκε ο Κουτσιανικούλης και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Η χαρά των γηπεδούχων όμως διήρκεσε για μόλις δύο λεπτά. Στο 29 οι παίκτες του Φερέιρα άλλαξαν όμορφα τη μπάλα έξω από την περιοχή του Γουναρίδη (Σεϊταρίδης-Ζέκα-Μαρίνος) με τελικό αποδέκτη τον Μαυρία, το σουτ του οποίου «βρήκε» στον Μονιάκη και κατέληξε στα δίχτυα (1-2).

Για 18 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά από εκεί και πέρα το ματς πήρε εντελώς διαφορετική τροπή.

Ο ΟΦΗ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 63΄ με την μπαλιά του Παπάζογλου στον Κουτσιανικούλη, τον οποίο πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Καρνέζης.

Μεγάλη ευκαιρία είχε από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός στο 69΄, όταν ο Κουρδάκης «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» του Σισοκό, πριν ο τελευταίος πλασάρει τον Γουναρίδη.

Το 2-2 για τους γηπεδούχους ήρθε στο 72΄ με την καρφωτή κεφαλιά του Παπάζογλου (τον μάρκαρε ο κατά πολύ κοντότερος Μαρίνος), μετά τη σέντρα του Ζαχαράκη. Ευκαιρία από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται απώλεσε ο Παναθηναϊκός στο 77΄, όταν ο Βιτόλο βγήκε μόνος του απέναντι στο Γουναρίδη, πέρασε τον γκολκίπερ του ΟΦΗ κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Μαρίνο, που μπερδεύτηκε και ούτε καν μπόρεσε να πλασάρει.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στο 44ο λεπτό του αγώνα, οπαδός του ΟΦΗ, σκαρφαλώνοντας στις διαφημιστικές πινακίδες, πλησίασε τον Χάρη Μαυρία, χτυπώντας τον στο πάνω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να σταματήσει το ματς για λίγα λεπτά.

Κίτρινες κάρτες: 14′ Χουχούμης, 60′ Τοτσέ, 64′ Μαυρίας, 75′ Μονιάκης, Μπανούσης

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Μονιάκης, Ζαχαράκης, Σόουζα, Κουρδάκης, Ιωαννίδης (46′ Βιτώρος), Βερόν, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου (83′ Περογραμβράκης), Σίσιτς, Λαμπρόπουλος (85′ Μπανούσης).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα):
Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο (67′ Λαγός), Βελάσκες, Χουχούμης, Βιτόλο, Ζέκα (78′ Χριστοδουλόπουλος), Μαρίνος, Σισοκό, Μαυρίας (60′ Κουίνσι), Τοτσέ.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης