Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε με το ευρύ 4-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Άρη και έκανε μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα της Super League.

Το σκορ άνοιξε στο 40’ ο Καφές, ενώ στο 58’ και το 68’ ο Νάτσο Σκόκο «σφράγισε» τη νίκη των «κιτρινόμαυρων» της Αθήνας. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο τέλος του αγώνα ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σκληρές μονομαχίες κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν αυτές που κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μόνη φάση που καταγράφηκε η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη του γκολ. Στο 41’ ο Τζιμπούρ σούταρε, ο Σηφάκης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Καφές πέτυχε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο Άρης προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση όμως στο 54’ η κεφαλιά του Κόκε δεν κατέληξε στα δίχτυα, αφού ο Δέλλας πάνω στη γραμμή απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ότι δεν κατάφερε ο Άρης το πέτυχε η ΑΕΚ και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Ο Σκόκο πήρε το… όπλο του και στο 58’ με ένα φανταστικό σουτ νίκησε τον Σηφάκη και σημείωσε το 2-0. Δέκα λεπτά μετά ο Αργεντινός έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από σέντρα του Λαγού, και κατάφερε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε 3-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το… κερασάκι στην τούρτα της νίκης της ΑΕΚ μπήκε στις καθυστερήσεις του ματς με τον Τζιμπούρ να βάζει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Άρης – ΑΕΚ 0-4 (NovaSports 1)

Γκολ: 40′ Καφές, 58′, 68’Σκόκο, 90′ Τζιμπούρ

Κίτρινες κάρτες: Φατί, Νέτο, Γκιάρο – Λαγός, Καφές, Μανωλάς, Μπερνς

Κόκκινες κάρτες:


Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ):
Σηφάκης, Νέτο, Γιάρο, Λαζαρίδης, Κάλβο (70′ Τσεσνάουσκις), Τόχα (62′ Μενδρινός), Τσέζαρεκ (74′ λτ Σουάρεθ), Κόκε, Φατί, Μίσελ, Χαβίτο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Σάχα, Γιάχιτς (λτ 59′ Νασούτι), Δέλλας, Μανωλάς, Λαγός, Καφές, Ντιοπ (81′ Γκερέιρο), Μάκος, Λεονάρντο (64′ Μπερνς), Σκόκο, Τζεμπούρ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Μανόλο Χιμένεθ: «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να δουλέψουμε πολύ. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά είναι αλήθεια ότι σήμερα οι ποδοσφαιριστές μου ήταν πολύ οργανωμένοι και πειθαρχημένοι και είχαν την ελευθερία να δείξουν το ταλέντο τους. Η νίκη είναι σημαντική κυρίως λόγω του επιπέδου του αντιπάλου που αντιμετωπίζαμε. Κάτι που με εντυπωσίασε και δεν το είχα ξαναζήσει παρά μόνο στο Λα Μπομπονέρα ήταν ότι παρότι το σκορ ήταν 0-4 ο κόσμος δεν σταμάτησε να υποστηρίζει την ομάδα.

Περίμενα και ζήτησα τη νίκη, πάνω σε αυτό δουλέψαμε εξάλλου. Δεν περίμενα όμως ένα αποτέλεσμα 0-4, αλλά το σκορ είναι αποτέλεσμα της πίστης που είχαμε ως ομάδα. Πρέπει όμως να παραμείνουμε ταπεινοί γιατί δεν καταφέραμε τίποτα. Πρέπει να ζητήσουμε ακόμη περισσότερα πράγματα από τους εαυτούς μας στα επόμενα παιχνίδια».

Έκτορ Ραούλ Κούπερ:
«Θέλω να συγχαρώ τους οπαδούς μας γιατί έμειναν μέσα στην βροχή για να στηρίξουν την ομάδα που δεν μπήκε στο παιχνίδι μια δύσκολη βραδιά για μας και πρέπει να μείνουμε ήρεμοι. Νιώθουμε ντροπή για την βαριά ήττα. Αισθάνομαι μεγάλη ντροπή και θα μιλήσω μέχρι το δεύτερο γκολ. Δεν είχαμε την αίσθηση του γκολ αλλά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Στη συνέχεια όμως τα χάσαμε όλα. Κυνηγούσαμε την μπάλα, κυνηγούσαμε το σκορ, κυνηγούσαμε την ΑΕΚ…. Πρέπει να μιλήσουμε με τους παίκτες σήμερα το βράδυ για τα λάθη μας και να κοιτάξουμε μπροστά. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι σφαλιάρες και πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας για να βελτιωθούμε. Δεν κάναμε τίποτα σωστό ούτε και εγώ ακόμα. Αυτό που θέλω είναι να δω είναι την θετική πλευρά και να ξανά γίνουμε και πάλι ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης