Λίγες ώρες μετά την εξέταση των φακέλων των πρώτων ομάδων από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, διέρρευσαν οι ομάδες που έχουν πρόβλημα, με τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΣ Γιάννινα και φυσικά τον Άρη να είναι… εκτεθειμένοι!

Αντιθέτως Αστέρας Τρίπολης και ΟΦΗ δεν έχουν πρόβλημα και θα αδειοδοτηθούν κανονικά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όσο και ο ΠΑΣ Γιάννινα, έχουν ελλείψεις σε ότι αφορά την εγγυητική επιστολή που πρέπει να καταθέσουν (περίπου 10 εκ. οι πράσινοι και 700.000 ευρώ οι Ηπειρώτες).

Η απόφαση της Επιτροπής αδειοδότησης αναμένεται να εκδοθεί την προσεχή Παρασκευή και στη συνέχεια οι ομάδες να προσφύγουν στην επιτροπή Εφέσεων.

Εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα οι δύο ομάδες δεν θα εξασφαλίσουν άδεια και έτσι το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα περάσει στα χέρια της Ξάνθης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα, εξετάστηκαν οι φάκελοι του Αστέρας Τρίπολης του ΟΦΗ, ενώ η ΠΑΕ Άρης δεν παρέστη στην Επιτροπή αδειοδότησης, καθώς ο φάκελός του είναι άδειος (λόγω του άρθρου 99) και δεν θα πάρει άδεια, εκτός αν καταθέσει φάκελο στην εφέσεων.

Οι υπόλοιποι φάκελοι από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ θα εξεταστούν την Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αδειοδοτήσεις (και η εφέσεων) θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στις 2 Ιουνίου, καθώς τη Δευτέρα 3 Ιουνίου η ΕΠΟ θα πρέπει να δηλώσεις στην UEFA τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης.

Μάλιστα, η ΕΠΟ πήρε παράταση, καθώς αρχικά θα έπρεπε να έχει δηλώσει τις ομάδες το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Αν μια ομάδα δεν αδειοδοτηθεί δεν έχει δικαίωμα ευρωπαϊκής συμμετοχής της αφαιρείται, ενώ παίζει κανονικά στη Super League.

Φυσικά θα έχει περιορισμό μεταγραφών, καθώς θα μπορεί να κάνει μόνο 3 για παίκτες άνω των 24 ετών και μόνο 4 ανανεώσεις (κάτω των 24 μπορεί να πάρει παίκτες).

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης