Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε το Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννινα, καταφέρνοντας να ξεφύγει από τη διακεκαυμένη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ομάδα του Χριστόπουλου, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League, επιβλήθηκε με 1-0 της Skoda Ξάνθης στους «Ζωσιμάδες», χάρη σε τέρμα του Ντε Βινσέντι, που αποδείχθηκε αρκετό για να χαρίσει στην ομάδα του το «τρίποντο».

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τους γηπεδούχους. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ευτύχησε να πάρει αρκετά νωρίς το προβάδισμα, εξέλιξη που ήταν δίκαιη βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, δεδομένου ότι οι παίκτες του Χριστόπουλου πήραν τα ηνία στο ματς με το… καλημέρα.

Σκόρερ για τους Ηπειρώτες ήταν ο Ντε Βινσέντι, που ύστερα από σέντρα από δεξιά του Γεωργίου μπήκε στην «καρδιά» της άμυνας της Ξάνθης και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.

Το γκολ αυτό ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων, που στη συνέχεια πίεσαν για το δεύτερο γκολ και λίγο έλειψε να το πετύχουν στο 35ο λεπτό. Τότε, έπειτα από υπέροχη συνεργασία των Γεωργίου και Ντε Βινσέντι, ο τελευταίος πλάσαρε, αλλά ο Φλίσκας έδιωξε πάνω στη γραμμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίδιο ήταν το σκηνικό του αγώνα και στην επανάληψη. Ο ΠΑΣ με τον Ντε Βινσέντι σε μεγάλα… κέφια συνέχισε να πιέζει την άμυνα της Ξάνθης. Στο 51′, μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει το σκορ, όταν ο Αργεντινός εκτέλεσε κόρνερ και ο Λίλα έπιασε ένα σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει και στο 73ο λεπτό είχε την ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά δεν την αξιοποίησε. Συγκεκριμένα, ο Μάνταλος σούταρε, ενώ ο Φεγκρούς ήταν πεσμένος, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Κίτρινες: Λίλα, Κειτά, Πάντος-Γκατσολάρι, Μάνταλος, Μαρκόφσκι, Βασιλακάκης

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς (70′ Κειτά), Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (82′ Βίλα), Γεωργίου, Ίλιτς (92′ Γιάκος).

Skoda Ξάνθη (Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Φλίσκας, Βάλλας, Καζούμπα (46′ Νάκας), Βασιλακάκης, Γκατσολάρι (46′ Γούτας), Τριάδης, Μάνταλος, Ονουάτσι (72′ κούτεβ), Μαρκόφσκι.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης