Στο «Σταντ ντε Φρανς» θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα της τελικής φάσης για το EURO 2016, σε αγώνα που θα μετάσχει η -«οικοδέσποινα» της διοργάνωσης- Γαλλία, ενώ στο ίδιο γήπεδο θα διεξαχθεί και ο τελικός της διοργάνωσης, όπως προκύπτει από τη σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος του τουρνουά.

Οι «τρικολόρ» θα ανοίξουν την «αυλαία» του EURO 2016 στο Σεν Ντενί, σε μια αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου και θα αρχίσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας, ενώ θα δώσουν ακόμη αγώνες για τη φάση των ομίλων στη Μασσαλία και τη Λιλ. Ο τελικός θα λάβει χώρα στις 10 Ιουλίου και θα είναι το 51ο παιχνίδι της διοργάνωσης, στην οποία θα μετάσχουν για πρώτη φορά 24 ομάδες, χωρισμένες σε έξι ομίλους των τεσσάρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε μια από τις 10 πόλεις, στις οποίες θα διεξαχθούν αγώνες της τελικής φάσης του EURO 2016, θα φιλοξενήσει τουλάχιστον τέσσερα παιχνίδια: τρεις συναντήσεις για τη φάση των ομίλων και έναν αγώνα «νοκ άουτ», με τα στάδια που έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα να φιλοξενούν τους αγώνες από την προημιτελική φάση και μετά.

Οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες από τα έξι γκρουπ, θα πάρουν το «εισιτήριο» για τη φάση των «16». Το πρόγραμμα έχει καταρτιστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι ομάδες που προκρίνονται από τον ίδιο όμιλο στους «νοκ άουτ» αγώνες να μπορούν να τεθούν εκ νέου αντιμέτωπες μόνο στον τελικό.

Θα υπάρχουν τρεις προκαθορισμένες ώρες έναρξης των αγώνων (ώρες Ελλάδας): 16:00, 19:00 και 22:00, ενώ οι αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής σε κάθε όμιλο θα διεξαχθούν ταυτόχρονα. Όλες οι ομάδες θα δώσουν τους αγώνες τους για τη φάση των ομίλων σε τρεις διαφορετικές πόλεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους κάθε τόπου να παρακολουθήσουν διαφορετικά συγκροτήματα, ενώ δεν θα διεξάγονται αναμετρήσεις στην ίδια περιοχή της Γαλλίας την ίδια ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Σταντ ντε Φρανς» έχει φιλοξενήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2006. Οι ημιτελικοί του EURO 2016 θα διεξαχθούν στο ανακατασκευασμένο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας και το καινούριο στάδιο που θα κατασκευαστεί στη Λιόν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης