Για το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ορίστηκε η κλήρωση της φάσης των ομίλων του EuroCup, διοργάνωση στην οποία μετέχουν ΠΑΟΚ και Πανιώνιος. Η διαδικασία της κλήρωσης θα αρχίσει στις 13:30 ώρα Ελλάδας στο «Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch» της Βαρκελώνης.

Μία ημέρα νωρίτερα, θα έχουν ολοκληρωθεί τα προκριματικά της Ευρωλίγκας, οπότε θα έχει γίνει γνωστή η μία ομάδα που θα συμμετάσχει στο πρώτο τη τάξει Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και βέβαια οι τελευταίες επτά από τις 48 συνολικά ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα για τη φάση των ομίλων του EuroCup. Το εναρκτήριο τζάμπολ της σεζόν στο EuroCup έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την αύξηση των ομάδων στη φάση των ομίλων, μία από τις καινοτομίες είναι και η αύξηση των αγωνιστικών σε 10 (αντί 6) της α΄ φάσης, με την αυλαία να πέφτει στις 18 Δεκεμβρίου. Με γεωγραφικά κριτήρια θα χωριστούν οι ομάδες που θα αποτελέσουν τους οκτώ ομίλους των 6 ομάδων, κάτι που αποτελεί επίσης αλλαγή εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια. Οι πρώτες 3 ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στη φάση των «32», η οποία θα αρχίσει στις 8 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων που δεν θα έχουν προκριθεί στην Ευρωλίγκα.

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων θα δημιουργηθούν στη φάση των «32», με τις μισές να συνεχίζουν στη φάση των «16» (5 Μαρτίου). Από τη φάση των «16» και μετά οι ομάδες θα δίνουν διπλούς αγώνες. Στις 19 Μαρτίου θα διεξαχθούν τα προημιτελικά και στις 2 Απριλίου οι ημιτελικοί. Διπλοί τελικοί θα αναδείξουν τον κάτοχο του τίτλου (1 και 7 Μαϊου).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης