Εγώ αν ήμουν πρωθυπουργός δεν θα ξαναπήγαινα στην Μέρκελ. Τι να μου πει, τι να μου κάνει η εν λόγω κυρία. Ό,τι είμαι εγώ, είναι κι αυτή. Σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Που σημαίνει ότι η Άνγκελα η κολλητή μας είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί θεσμικά. Μέσα σε όρια. Και αν ξεφεύγει, δικαιολογημένα θα είναι υπόλογη. Και απέναντι στον λαό της Γερμανίας κι αύριο σε κάποιο Ειδικό Δικαστήριο.

Μιλάμε σοβαρά. Μιλάμε για τη σωτηρία της Ελλάδας μας. Σαν πρωθυπουργός, λοιπόν, αν φιλοδοξούσα να με γράψει η Ιστορία με επίχρυσα γράμματα θα έκοβα τα σούρτα – φέρτα με την Γερμανίδα καγκελάριο. Δεν έχουν να μου δώσουν τίποτα ουσιαστικό, απλά την ευκαιρία να λανσάρω εντυπώσεις παραμύθι φούρναρης. Ότι κάνω παιχνίδι με τους δανειστές μας. Ότι οι ξένοι με υπολογίζουν. Με δέχονται. Τους πιέζω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαν κυβερνήτης της Ελλάδος προκειμένου να κερδίσω οριστικά την παρτίδα θα τηλεφωνούσα στον εμίρη του Κατάρ. Ούτε 35 χρονών παλληκάρι είναι, ανέλαβε όλες τις εξουσίες στο εμιράτο διότι ο πατέρας του τού παρέδωσε κανονικά το μαγαζί και έχει μυαλά ανοικτά.

Αγόρι μου, είσαι τυχερός, θα του έλεγα του νεαρού σεΐχη. Είκοσι χρόνια η οικογένειά σου, για να βάλει πόδι στην Ευρώπη, αγοράζει πακέτα μετοχών σε τράπεζες, σ’ όλα τα λαμπερά brand names, βοηθάτε οικονομικά φτωχές συνοικίες, μέχρι και ομάδες ποδοσφαίρου πήρατε. Δίχως να με παρεξηγήσεις, πολυχρονεμένε, τα δις των δις που σας χαρίζει το φυσικό αέριο δεν ξέρετε τι να τα κάνετε.

Και καπάκι θα έκανα την πρόταση στον αρχηγό της πλουσιότερης χώρας στον κόσμο, στο Κατάρ με το μεγαλύτερο ΑΕΠ στη γη. Να ‘χεις την ευχή του προφήτη, δική σου η Ελλάδα και η πολιτιστική κληρονομιά της. Τζάμπα πράμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν, λοιπόν, ήμουν Σαμαράς θα εξηγούσα στο πριγκιπόπουλο. Η Ελλάδα χρωστάει 300 δις. Βάζεις άλλα τρακό και σε κάνουμε βασιλιά στην πατρίδα μας. Τα τυπικά άστα επάνω μου. Εννοώ το δημοψήφισμα, να φύγουμε από την ευρωπαϊκή κοινότητα, να καταργηθεί η δημοκρατία και επανέλθει η μοναρχία στη χώρα του Περικλή. Ακόμα και οι ψηφοφόροι του Σύριζα θα ψήφιζαν μονοκούκι «Ναι» για πάρτη σου.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του Κατάρ η Ελλάδα θα δείξει πάλι το δρόμο στην Ευρώπη, γράφει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης