Με μισή ώρα καθυστέρηση, αφού ο πρίγκιπας Φαϊσάλ, ο Βλάσης Τσάκας και οι… λοιποί συνεργάτες επέλεξαν ν’ ακούσουν το πρώτο μέρος της ραδιοφωνικής συνέντευξης του Γιάννη Αλαφούζου, άρχισε η συνέντευξη Τύπου του υποψηφίου αγοραστή του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

«Είναι η δεύτερη φορά που επισκεπτόμαστε την Αθήνα τους τελευταίους επτά μήνες. Η επίσκεψή μας αφορά μόνο τον Παναθηναϊκό για τον οποίο καταθέσαμε χθες πρόταση προς τους μετόχους εξαγοράς τουλάχιστον του 67,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά έχουν παραποιηθεί και άλλα δεν έχουν δημοσιευτεί και θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράματα» είπε αρχικά ο Φαϊσάλ και συμπλήρωσε: «Στην πρώτη μας παρουσία το Μάιο του 2012 είχαμε δηλώσει την απόλυτη ετοιμότητά μας για την απόκτηση του πακέτου μετοχών του Παναθηναϊκού.

Αυτό αποδεικνύεται ότι μέσα σε 20 μέρες καταθέσαμε πλήρη φάκελο στην ΕΕΑ και λάβαμε έγκριση. Αυτή η έγκριση μας άνοιγε το δρόμο για να αποκτήσουμε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών και στον Παναθηναϊκό έδινε τη σανίδα σωτηρίας που τότε χρειάζονταν. Με την έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου μας από την ΕΕΑ ο Παναθηναϊκός έλυνε το πρόβλημα αδειοδότησης με τη Σούπερ Λιγκ και την UEFA.

Στη συνέχεια και μετά τη μεταβίβαση των μετοχών από τον κ. Βαρδινογιάννη στην “Παναθηναϊκή Συμμαχία” βρεθήκαμε να περιμένουμε, κακώς όπως αποδείχθηκε, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από καθυστερήσεις η αύξηση άνοιξε αλλά με ποσό που τελικά μας ήταν παντελώς αδιάφορη.
Τώρα που θεωρούμε ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες ανάπτυξης και έχει μεγάλη ανάγκη ο Παναθηναϊκός, ερχόμαστε να καταθέσουμε πρόταση τροποποιώντας ορισμένα σημεία και προσαρμόζοντάς τα στα σημερινά δεδομένα.
Θα σας δοθεί ακριβές αντίγραφο της πρότασής μας.

«Η πρότασή μας έχει ως εξής:
1) Ζητούμε να μας δοθούν οι μετοχές με ελάχιστο αποδεκτό το 67,5%. Αυτό θα δοθεί με το ελάχιστο αντίτιμο στους μετόχους.
2) Ζητούμε την παραίτηση τουλάχιστον 12 μελών του υπάρχοντος Δ.Σ. της εταιρίας.
3) Ζητούμε την ενέργεια οικονομικού ελέγχου της εταιρίας από την 1/1/2012 έως σήμερα.

Για όλα τα παραπάνω προσφέρουμε στην ΠΑΕ τραπεζική επιταγή της Barclay’s 28 εκατ. ευρώ και είναι άμεσα διαθέσιμα για τα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Επειδή όμως έχει ήδη προκηρυχτεί Γ.Σ. για τις 20/12, εναλλακτικά προτείνουμε και εφόσον οι παραπάνω όροι μας γίνουν αποδεκτοί, η αύξηση να οριστεί στα 28 εκατ. ευρώ.

Με αυτή την πρότασή μας ο Παναθηναϊκός έχει καθαρή λογιστική θέση, απαλλάσσετε από τα λάθη του παρελθόντος και μπαίνει σε λειτουργία το επιχειρηματικό πλάνο.
Πρώτος στόχος είναι η ανέγερση νέου γηπέδου της ομάδας. Θα προσπαθήσουμε στον ίδιο χώρο με τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη να στεγάσουμε το διοικητήριο και να στεγάσει όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό, ήδη έχουμε επιλέξει κτίριο κοντά στην ιστορική έδρα της ομάδας, το οποίο και θα αγοραστεί. Έχουμε προχωρημένες συζητήσεις με μεγάλες εταιρίες του αραβικού κόσμου και του υπολοίπου για σύμβαση χορηγιών για το γήπεδο και την ομάδα.

Το ποσό που διατίθεται για όλα αυτά φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ. Όσο για την αναγκαία ενίσχυση της ομάδας θα διαθέσουμε ποσό άνω τω 40 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα γίνουν μελετημένες κινήσεις και σας αναφέρω ότι ήδη έχουν εντοπιστεί οι στόχοι μας. Πιστεύουμε ότι καταθέτουμε μια πρόταση αντάξια της ιστορίας και του μεγέθους του Παναθηναϊκού και αισιοδοξούμε. Είμαι εδώ μόνο γι’ αυτό το σκοπό. Δεν θέλω και δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης.

Αν αυτό επιθυμούν κάποιοι χτυπούν λάθος πόρτα. Ζητώ τη σύμπραξη όλων των Παναθηναϊκών, έτσι ώστε να δώσουμε νέα ώθηση στην ομάδα».

– Χαρακτηρίζεστε ως αφερέγγυοι και ανύπαρκτοι. Πριν από λίγο η άλλη πλευρά που καλείστε να συνεργαστείτε, είπε ότι είναι αλλεργικός στους πρίγκιπες. Πού θα βρεθεί λύση;

«Η λύση βρίσκεται μπροστά σας. Αν κάποιος δεν έχει οικειότητα με τους πρίγκιπες είμαι εδώ να με συναντήσει και να αποκτήσει οικειότητα»
Κασσιανή Μιχοπούλου (δικηγόρος): «Εμείς θα κρατήσουμε επίπεδο στις συζητήσεις.»
Τσάκας : «Όποιοι έχουν αλλεργία υπάρχουν γιατροί.»

Το πρόβλημα από την ΠΑΕ είναι να κατατεθούν τα χρήματα σε ελληνική τράπεζα. Γιατί και τις δύο φορές η πρόταση έγινε σε τράπεζα του εξωτερικού;

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα φέρω σε ελληνική τράπεζα. Να δεχθούν την πρότασή μου και μετά θα τα φέρω σε ελληνική τράπεζα. Με μια εντολή μου σε λιγότερο από μια μέρα μεταφέρονται από μια τράπεζα σε άλλη.»

Υπάρχει η επιταγή; Έχει δοθεί στους μετόχους;

«Η επιταγή έχει εκδοθεί. Έχει σταλεί σε όλους τους μετόχους και τα λεφτά θα έρθουν. Έχουν δεσμευτεί τα λεφτά για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός».

Γιατί δεν ακολουθήσατε την οδό μέσα από διεθνή οίκο που κάνει συνήθως τις συζητήσεις, αλλά πήγατε με τρόπο που δεν συνηθίζεται;

«Δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει πιο σοβαρή πρόταση από αυτή. Ήρθα ο ίδιος στην Ελλάδα. Με την πρόταση είχε γίνει και πρόσκληση να έρθει και ο κύριος Αλαφούζος εδώ».
Βλάσης Τσάκας: «Αυτό μπορεί να κανονιστεί. Εμείς είμαστε εδώ. Καταθέσαμε μια πρόταση. Τα λεφτά είναι διαθέσιμα στον Παναθηναϊκό μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία. Τους προσκαλέσαμε και δεν ήρθε κανείς. Ο πρίγκιπας είναι ανοιχτός με οποιονδήποτε να συζητήσει την πρόταση».

Δεν βλέπω διάθεση από τον κ. Αλαφούζο ν’ απαντήσει θετικά. Υπάρχει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Θα βάλετε εκεί τα 15 εκατ. ευρώ για να τελειώσει η ιστορία;

«Αυτή τη στιγμή κάναμε μια συγκεκριμένη πρόταση. Εάν δεν πάρουμε απάντηση μπορεί να συζητήσουμε εάν μπορούμε να πάρουμε πλειοψηφικό πακέτο με το να βάλουμε λεφτά στην αύξηση»
Βλάσης Τσάκας: «Αν δεν δούμε τους όρους της αύξησης δεν μπορούμε να πούμε “ναι ή όχι”. Οι όροι καθορίζουν τη συμμετοχή ή όχι. Στο χωριό μου λέμε “με τον παρά μου και την κυρά μου”. Όπως η άλλη πλευρά λέει ότι έχει αλλεργία στους πρίγκιπες και εμείς λέμε ότι έχουμε αλλεργία σε ό,τι είναι… soft και ψιλά».

Είναι αδιαπραγμάτευτος o όρος της συμφωνίας για το 67,5% ή μπορεί και με το 50-55% να συμμετάσχει ο πρίγκιπας, αυξάνοντας το ποσοστό του αργότερα;

Βλάσης Τσάκας: «Μάλλον έχεις χαλασμένο κομπιουτεράκι. Με εξαίρεση τους Βγενόπουλο, Πολέμη δεν συμμετέχουν άλλοι. Με το εάν, δουλειά δεν γίνεται. Κατεβαίνουμε στο 67% για ν’ αφήσουμε περιθώριο στους άλλους. Η πρόταση είναι συγκεκριμένη και είναι αδιαπραγμάτευτη».

Πέρυσι είχαμε ακούσει πολλά για μεταγραφές. Έχετε να υποσχεθείτε κάτι;
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 ονόματα, Δεν θα τα πούμε τώρα. Να γίνει η πρότασή μας και μετά όταν θα έρθει η ΠΑΕ στα χέρια μας, θα τα πούμε».

Για τις μεταγραφές ποιος έχει κάνει προεργασία;

«Έχουμε διαλέξει κάποια ονόματα, αλλά πάντα ο ιδιοκτήτης διαλέγει κάποιους παίκτες. Πρώτα όμως θα πρέπει να πάρουμε την έγκριση από τον προπονητή».
Βλάσης Τσάκας: «Από εμένα έγινε η εισήγηση».

-Τι θα γίνει με την Παναθηναϊκή Συμμαχία και όσους έδωσαν χρήματα;

«Θα προσπαθήσουμε να μείνει όλος ο κόσμος ικανοποιημένος»

– Την ίδια ώρα με τη συνέντευξη Τύπου υπάρχει και η ραδιοφωνική συνέντευξη του κυρίου Αλαφούζου. Βλέπετε πολεμική από την πλευρά του κ. Αλαφούζου;

«Δεν θέλω ν’ αναπτύξω αντιπαλότητα με τον καθένα. Θα μπορούσε να ΄ρθει εδώ και να κάνουμε κοινή συνέντευξη Τύπου».

Πριν από λίγο ο κ. Αλαφούζος είπε ότι η πρόταση δεν καλύπτει τον ίδιο αλλά ούτε και τους κ. Πατέρα, Βγενόπουλο, Πολέμη. Έχετε μιλήσει με άλλο μέτοχο της ΠΑΕ;

«Είμαι επιχειρηματίας. Έχω κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση και περιμένω απάντηση. Επίσημη απάντηση δεν έχω πάρει. Εσείς μου λέτε ότι ο κ. Αλαφούζος είπε αυτό. Εγώ δεν έχω καμία επίσημη απάντηση. Όχι δεν έχω μιλήσει με άλλο μέτοχο».
Βλάσης Τσάκας: «Εγώ χαίρομαι σαν Παναθηναϊκός εάν όλοι αυτοί οι επιφανείς μέτοχοι του Παναθηναϊκού αρνούνται την πρόταση, γιατί αυτό σημαίνει είναι έτοιμοι αύριο να βάλουν 30 εκατ. ευρώ. Είμαι έτοιμος, αύριο το πρωί να τους χειροκροτήσω».

Υπάρχει αντίδραση και από την πλευρά του κ. Αλαφούζου αλλά και από τα ΜΜΕ για τους συνεργάτες σας, τον κύριο Τσάκα και την κυρία Μιχοπούλου. Θα τους έχετε και εφόσον συμφωνήσετε να πάρετε την ΠΑΕ;

«Έχω δικαίωμα να επιλέξω τους συνεργάτες μου για το καλό του Παναθηναϊκού. Θα κάνω τις καλύτερες επιλογές για να βγει σε καλό για την ομάδα και την επένδυσή μου».

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης