Ο Πανιώνιος έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο με τη νίκη του με 2-0 επί της Γκόριτσα, με τον Κυριάκο Σαββίδη να είναι από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Ο 22χρονος μέσος, ο οποίος είχε επωμιστεί τον ρόλο του αντι-Σιώπη (παρότι δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά), ήταν βράχος στη μεσαία γραμμή και μαζί με τον Κόρμπο κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη από τους Σλοβένους μέσους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα της Νέας Σμύρνης, ο Σαββίδης μίλησε στο gazzetta.gr για τη νίκη του Πανιωνίου επί της Γκόριτσα, τη σημασία του ενός καθαρού σκορ εν όψει του επαναληπτικού της επόμενης εβδομάδας, ενώ τέλος τόνισε ότι οι «κυανέρυθροι» θα πρέπει να εμφανιστούν το ίδιο σοβαροί και στη Σλοβενία.

Κυριάκο, ο Πανιώνιος έκανε το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

«Ήταν ένα αποτέλεσμα που θέλαμε το 2-0. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και άλλα γκολ. Νομίζω, πάντως, πως το συγκεκριμένο σκορ είναι καλό σκορ και θα πάμε με την ίδια σοβαρότητα στη Σλοβενία για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το σημείο-κλειδί για τη σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) νίκη του Πανιωνίου;

«Νομίζω ότι η ομάδα ήταν αυτή που έπρεπε από την αρχή, ήμασταν σοβαροί, πιέσαμε, κλέψαμε μπάλες. Έτσι, καταφέραμε να γίνουμε επικίνδυνοι και να δημιουργήσουμε αρκετές φάσεις. Όπως είπα και πιο πριν, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι άλλα γκολ, αλλά και το 2-0 είναι ένα σημαντικό σκορ εν όψει της επόμενης εβδομάδας».

Θεωρείς ότι η υπόθεση-πρόκριση έχει τελειώσει για τον Πανιώνιο;

«Εννοείται πως δεν έχει τελειώσει. Τίποτα δεν τελειώνει στο πρώτο παιχνίδι. Θα πάμε στην έδρα της Γκόριτσα με την ίδια σοβαρότητα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε για να προκριθούμε. Είμαστε καλύτερη ομάδα και νομίζω θα το δείξουμε και στον επαναληπτικό».

Ο κόσμος όπως και πέρυσι, έτσι και εφέτος αποτέλεσε τον 12ο παίκτη της ομάδας.

«Όταν έρχεται τόσος κόσμος στο γήπεδο, μας δίνει ώθηση, μας δίνει δύναμη, ενέργεια. Κάθε σύνθημα, κάθε φωνή από την εξέδρα μάς βοηθάει ώστε να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι. Είχαν την ίδια δίψα με μας και η παρουσία τους είναι πάντα ιδιαίτερη».

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης