Μπορεί τα test event ενόψει Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, να συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς στο Λονδίνο, ωστόσο ένα μέλος της Βρετανικής ομάδας, ο πρωταθλητής του Μπότσια, Τζέικομπ Τόμας, προτίμησε να επισκεφθεί την Ελλάδα για μια αγωνιστική εκδήλωση ιδιαίτερης σημασίας. Ο Τόμας αντιμετώπισε σε φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι, τον Ελληνα «ασημένιο» Παραολυμπιονίκη της Αθήνας, Γρηγόρη Πολυχρονίδη παρουσία του Βρετανού Πρέσβη στην Ελλάδα, Δρ. Ντέιβιντ Λάντσμαν. Την αγωνιστική εκδήλωση συνδιοργάνωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και το σωματείο για την φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις, MDA Hellas, με τη στήριξη της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου αποτελούν πραγματική γιορτή για την Αγγλία, η οποία είναι πανέτοιμη για το μεγάλο γεγονός. Καλούμε όλους τους Έλληνες να είναι παρόντες σε μια γιορτή για τον παγκόσμιο αθλητισμό και το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Άλλωστε, οι αγώνες ξεκινούν από εδώ, τη γενέτειρα τους. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ πριν από 10 ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να παρακολουθήσω τις προετοιμασίες για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θα ξεκινήσει από την Ελλάδα και θα καταλήξει στο κατάμεστο στάδιο του Λονδίνου για τη σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση της τελευταίας τετραετίας», είπε ο Δρ. Λάντσμαν, ο οποίος παρέδωσε στους δύο αθλητές επίσημα αναμνηστικά των Αγώνων του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για έναν αγώνα μεταξύ δύο εκ των κορυφαίων αθλητών του Μπότσια, οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο σημερινός αγώνας είναι μια πραγματική γιορτή του παραολυμπιακού αθλητισμού και του Μπότσια», κατέληξε ο κ. Λάντσμαν.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο οποίος για την ιστορία έληξε με νίκη του Πολυχρονίδη στο τάι μπρέικ (τα σετ του κανονικού αγώνα με πρώτο τον Έλληνα πρωταθλητή: 2-0, 1-1, 0-1, 0-1), απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Βρετανό αθλητή, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους εκατοντάδες μικρούς μαθητές, τους φοιτητές ΤΕΦΑΑ και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιδήμαρχος Περιστερίου Πολυξένη Κορόγιαννη, η πρόεδρος του MDA Hellas, Βάνα Λαβίδα, η Α` αντιπρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Μαρία Αβραμίδη και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και Έφορος ISOD, Κωνσταντινιά Σωτηριάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης