Με την κατάρριψη δύο πανελληνίων ρεκόρ ολοκληρώθηκε στο ΣΕΦ η ημερίδα κλειστού στίβου. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ διένυσε τα 5.000 μ. βάδην σε 19.13.25 και βελτίωσε το δικό του 19.37.00 από τις 10/2/2013.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε από το γεγονός, ότι βελτίωσε κοντά 20 δευτερόλεπτα το ρεκόρ. «Είμαι σε καλύτερη κατάσταση καθώς προετοιμάζομαι για το Λουγκάνο τον Μάρτιο», είπε ο Παπαμιχαήλ και συμπλήρωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά, ενώ ήταν πολύ καλή η εμπειρία του καμπ στον Άγιο Ανδρέα. Μετά το Λουγκάνο θα αποφασίσουμε για τους αγώνες που θα πάρουμε μέρος. Είναι πιθανό να αγωνιστώ και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Σανγκάη. Ο στόχος είναι η Ζυρίχη, όπου θα δούμε αν θα τρέξω 20χλμ ή 50χλμ βάδην». Ο Παπαμιχαήλ, θα πάρει μέρος και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα την ερχόμενη εβδομάδα.

Απόλυτο ατομικό ρεκόρ στα 800 μ. και παράλληλα πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων, πέτυχε η Αναστασία Μαρινάκου με 2.08.48 και συνέτριψε το 2.10.90, της Κατερίνας Κουταλά, από τις 3 Μαρτίου του 1996.
«Ήθελα να το κάνω, αλλά δεν ήξερα αν θα μπορώ.

Στη διάρκεια της κούρσα κατάλαβα ότι ήμουν σε θέση να ακολουθήσω την Ευαγγελίδου κι έτσι ήρθε το ρεκόρ. Τώρα θα μπω στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα», δήλωσε η νέα κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ. Η Μαρινάκου τερμάτισε δεύτερη στην κούρσα πίσω από την Κύπρια Ναταλία Ευαγγελιδου (2.08.06).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα, οΜάκης Στεργιούλης πανηγύρισε για… λίγο στον τερματισμό των 60 μ. όταν είδε το χρονόμετρο να γράφει 6.63, όμως, το φώτο φίνις είχε διαφορετική άποψη. Ο αθλητής ήταν νικητής στη σειρά του με 6.77.

Στον προκριματικό των 60 μ., ο Παναγιώτης Ανδρεάδης ήταν νικητής στη σειρά του με 6.79. Ο Στεργιούλης δεν έτρεξε στον τελικό, όπου πρώτος τερμάτισε ο Πάνος Τριβυζάς με 6.76.

Ο Στεργιούλης θα έχει την ευκαιρία να πιάσει το όριο για το Σόποτ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η επανεμφάνιση των αδελφών Βασιλείου στους αγωνιστικούς χώρους, ύστερα από πολύχρονο διάστημα αποχής από τους αγωνιστ8ικούς χώρους, άφησε θετικά μηνύματα. Η Ειρήνη Βασιλείου διένυσε σε 7.63 τα 60 μ. και πέτυχε ατομικό ρεκόρ, ενώ ήταν εξίσου αποτελεσματική και στα 200 μ., όπου επικράτησε με 25.08.

Η Άννα Βασιλείου μετά τα 200 μ. αγωνίστηκε και στα 400 μ., όπου τερμάτισε σε 56.51 και έδειξε πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση, ακόμη και να διεκδικήσει μια θέση στην εθνική ομάδα. Νικήτρια στην κούρσα της παρατεταμένης ταχύτητας ήταν η Αγνή Δερβένη με 55.50.

Ο Δημήτρης Τσιάμης κυνήγησε να βγάλει ένα μεγάλο άλμα, τελικά περιορίστηκε σε μια επίδοση στα 16,43 μ. και πέντε άκυρες προσπάθειες. Ο αθλητής του Φρανσουά Ντοφέν θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πρωτάθλημα με στόχο να βρεθεί σε κατάσταση που θα τον στείλει στο Σόποτ.

Ο Δημήτρης Πατσουκάκης προσπάθησε να απείλησε το ατομικό του ρεκόρ, καθώς δοκίμασε πάνω από τα 5,55 μ., όμως, δεν τα κατάφερε. Ο Πατσουκάκης ήταν νικητής στον αγώνα με 5,35 μ., ενώ δεν δοκίμασε στα 5,45 μ., όπου πήγε στη συνέχεια ο πήχης. Ο παίδας Γιώργος Τριανταφύλλου ξεχώρισε και αυτή την εβδομάδα, καθώς ανέβηκε πάνω από τα 4,60 μέτρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης