Τον τίτλο του κορυφαίου των κορυφαίων κέρδισε σ’ έναν ακόμη διαγωνισμό ο Λιονέλ Μέσι, αυτή την φορά στην ετήσια ψηφοφορία που διεξάγει η εφημερίδα «El Pais» της Ουρουγουάης.

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα με 108 ψήφους πήρε την πρωτιά, από τον Αντρές Ινιέστα, ο οποίος συγκέντρωσε 93 ψήφους και βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο, ψηφίστηκε μόλις από 9 δημοσιογράφους, τερματίζοντας τρίτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μέσι έχει κερδίσει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό άλλες 3 φορές (2009, 2010, 2011). Με τη φετινή νίκη ισοφάρισε το ρεκόρ του Ζινεντίν Ζιντάν (1998, 2001, 2002, 2003).

Τον τίτλο του καλύτερου προπονητή κατέκτησε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο οποίος επικράτησε για εννιά ψήφους του Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ στην τρίτη θέση έμεινε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Στη ψηφοφορία συμμετείχαν περίπου 250 δημοσιογράφοι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δημοσιεύεται στην αθλητική ενότητα της καθημερινής «El Pais» της Ουρουγουάης τα τελευταία 27 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης