Σε «τροχιά» πρόκρισης για τα πλέι οφ της Euroleague παρέμεινε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, καθώς, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο TOP 16 της Euroleague, επέστρεψε στις επιτυχίες απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα.

Οι «ερυθρόλευκοι», με τον μεγάλο αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη στο παρκέ συνέτριψαν με 89-59 το συγκρότημα του Σκαριόλο στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, «ξεσπώντας», μετά τα συνεχόμενα τους αρνητικά αποτελέσματα στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον οι πρωταθλητές Ευρώπης εστιάζουν την προσοχή τους στο κρίσιμο παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με την Ουνικάχα στη Μάλαγα, με την οποία μοιράζονται την τέταρτη θέση (μαζί και με τη Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ) με ρεκόρ 5-6.

Ο Βασίλης Σπανούλης στον πρώτο του αγώνα, μετά τον τραυματισμό του, σημείωσε 14 πόντους, βοηθώντας την ομάδα του στο σκοράρισμα, ενώ πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών ήταν ο Λοτζέσκι με 16 πόντους.

Πάντως η αποκάλυψη της βραδιάς ήταν με 13 πόντους σε σε 16:30 ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος αποθεώθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο κράτησε η ευστοχία της από τα 6.75μ. η Λαμποράλ Κούτσα ήταν ανταγωνιστική απέναντι στο συγκρότημα του Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ.

Οι Βάσκοι με 4/7 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφεραν να αντιδράσουν στον επιθετικό οίστρο του Βασίλη Σπανούλη (8π. στο α’ δεκ.) και να προηγηθούν ακόμη και με +8 πόντους (7-15 στο 5′).

Εντούτοις, η είσοδος του Ντάνστον βοήθησε αμυντικά τον Ολυμπιακό, που πέρασε το παιχνίδι στη ρακέτα και με σερί 14-0 προηγήθηκε στο 8′ με 21-15, για να μπει στη δεύτερη περίοδο στο +3 (23-20).

Με τη Λαμποράλ να μετρά 0/4 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην ισπανική ομάδα, η οποία μέχρι το ημίχρονο περιορίστηκε στους 7 πόντους, όλους από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Την ίδια στιγμή, ο Λοτζέσκι ανέλαβε δράση στο σκοράρισμα, οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +18 (45-27).

Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε στην τρίτη περίοδο, διάστημα κατά το οποίο εκτόξευσε τη διαφορά στους +20 πόντους και τη διατήρησε μέχρι το 30′ (67-46), χάρη στην… ανοικτή γραμμή με το αντίπαλο καλάθι, που κράτησε από την περιφέρεια ο Λοτζέσκι και ο εξαιρετικός Σίμονς (10π. στο γ’ δεκ.) κάτω από το αντίπαλο καλάθι.

Τυπικής διαδικασίας το τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Παπαπέτρου να ξεδιπλώνει το ταλέντο του, να σημειώνει τους 10 από τους 13 συνολικά πόντους του σε αυτό το διάστημα και να οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό στη νίκη με 89-59.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 45-27, 67-46, 89-59

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6, Σερμαντίνι 11, Ντάνστον 7, Σπανούλης 14, Σλούκας 7, Σίμονς 10, Παπαπέτρου 13, Μάντζαρης 5, Καββαδάς, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 16.

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι 12, Νοτσιόνι 10, Ποέτα 2, Χάνγκα 4, Ντιοπ 4, Σαν Εμετέριο 5, Πλάις 10, Ερτέλ 3, Κοσέρ 2, Γέλινεκ 7.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης