Ο νέος προπονητής της Μαρσέιγ Ρούντι Γκαρσία, ο οποίος έφτασε την Πέμπτη στη Μασσαλία είχε λίγο χρόνο για να προετοιμαστεί για τον αγώνα – πρόκληση με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Κι όμως το ντεμπούτο του, μετά το 0-0 στο Παρκ ντε Πρενς, κρίνεται απολύτως επιτυχημένο παρά το γεγονός ότι δεν ήρθε η νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαρσέιγ είχε χάσει όλα τα παιχνίδια εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν από τις 7 Οκτωβρίου 2012 (ισοπαλία (2-2) στο «Vélodrome») κι έπειτα, με τους Παριζιάνους να κρατούν το στέμμα τους και στο Coupe de France μετά το 2-4 στο Παρίσι (τυπικά φιλοξενούμενη στον τελικό ήταν η Παρί) στις 21 Μαΐου του 2016, στην τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση της περυσινής σεζόν.

Η ισοπαλία στο «Parc des Princes», ως εκ τούτου, μοιάζει με μια μικρή επιτυχία για την ομάδα της Μασσαλίας (μετά και την ήττα της Λιόν στο «Parc Olympique Lyonnais» με 1-3 από την Γκινγκάμπ) που την έφερε στην 11η θέση, μία πίσω από τους Λυονέ (και οι δύο ομάδες έχουν από 13 βαθμούς).

Αυτό το clasico πάντως δεν ήταν συναρπαστικό. Η PSG απέτυχε να σπάσει την αμυντική θωράκιση της ομάδος της Μασσαλίας και για άλλη μια φορά εκτίθενται τα προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα του Unai Emery αυτή τη στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ατμόσφαιρα πριν, κατά και μετά το παιχνίδι ήταν εξαιρετική. Δυστυχώς, όμως η απόδοση των πρωταθλητών Γαλλίας δεν μπόρεσε να ταιριάξει μ’ αυτό το ένθερμο κλίμα υποστήριξης των οπαδών της.

Ο Τιάγκο Σίλβα ήταν ένας πραγματικός “captain”… βράχος στην καρδιά και την πλάτη της άμυνας και παραμένει σε φανταστική φόρμα, το τελευταίο διάστημα.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία δεν ήταν σε καλή μέρα ενώ ο Έντισον Καβάνι παρά την πρόσφατη καλή του φόρμα, δεν βρήκε τις ευκαιρίες που έψαχνε για να κάνει τη ζημιά. Ο Λούκας Μόουρα προσπάθησε από τα πλάγια, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Μαρσέιγ.

Έτσι η Παρί μένει στην 3η θέση με 20 βαθμούς, δύο λιγότερους από τη Μονακό που διέλυσε την Παρασκευή με 6-2 την Μονπελιέ. Στην πρώτη θέση της Ligue 1 είναι η Νις, που εφέτος πάει… τρένο, με 26 βαθμούς μετά το θριαμβευτικό πέρασμά της από το Stade Saint-Symphorien, έδρα της Μετς, με 4-2.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης