Η ατάκα του Γκάρι Λίνεκερ που έμελλε να μείνει στην ιστορία ότι «το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό άθλημα. 22 ποδοσφαιριστές κλωτσούν μια μπάλα και στο τέλος πάντα κερδίζουν οι Γερμανοί» επαληθεύτηκε για ακόμη μία φορά και δη στον επαναληπτικό της Μπάγερν με τη Γιουβέντους, που κρίθηκε στην παράταση με σκορ 4-2 υπέρ των Γερμανών.

Η «βεκια σινιόρα» στο πρώτο μέρος του επαναληπτικού με την Μπάγερν Μονάχου για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 στο σκορ και έδειχνε να κρατά σφιχτά το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως υπολόγιζαν χωρίς τη… ξενοδόχο, Μπάγερν. Κι αυτό γιατί οι Βαυαροί κατάφεραν να απαντήσουν στα γκολ των Πογκμπά (6′), Κουαδράδο (28′), με τον Λεβαντόφσκι να σημάνει το σύνθημα της αντεπίθεσης (73′) και τον Μίλερ να αποκτά τον ρόλο του λυτρωτή με το τέρμα του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το οποίο ισοφαρίστηκε το σκορ του πρώτου ματς (2-2).

Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου οι γηπεδούχοι με τους Αλκαντάρα (108′) και Κόμαν (110′) έκαναν την ολική ανατροπή, στέλνοντας την ιταλική ομάδα σπίτι της.

Μπάγερν Μονάχου – Γιουβέντους 4-2 παράταση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: Λεβαντόφσκι (73′), Mίλερ (90’+1′), Aλκαντάρα (108′), Κόμαν (110′) – Πογκμπά (6′), Κουαδράδο (28′)

Κίτρινες: Κίμιχ, Βιδάλ, Λεβαντόφσκι, Μπερνάτ, Τιάγκο – Κεντίρα, Μοράτα, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κουαντράδο, Περέιρα, Στουράρο

ΜΠΑΓΕΡΝ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπενάτια (46΄ Μπερνάτ), Ριμπερί (101΄ Τιάγκο), Λεβαντόφσκι, Κόστα, Αλόνσο (60΄ Κομάν), Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα, Κίμιχ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κεντίρα (68΄ Στουράρο), Μοράτα (72΄ Μάντζουκιτς), Πογκμπά, Εράνες, Άλεξ Σάντρο, Μπαρτσάλι, Κουαντράδο (89΄ Περέιρα), Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Εβρά.

Πρόκριση με σβηστές μηχανές για την Μπαρτσελόνα

Στο άλλο ματς της βραδιάς η Μπαρτσελόνα χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα επικράτησε με 3-1 σκορ της Άρσεναλ στο «Καμπ Νου» κι έτσι με δύο νίκες στις ισάριθμες μεταξύ τους αναμετρήσεις για τη φάση των 16 πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Νεϊμάρ στο 18΄ έβαλε μπροστά τους «μπλαουγκράνα» και στο 51΄ ο Ελνένι, μετά από ασίστ του Σάντσες έδωσε αμυδρές ελπίδες στην ομάδα του Βενγκέρ. Τα πάντα τελείωσαν στο 65΄ με το εξαιρετικό τελείωμα του Σουάρες (43ο γκολ του Ουρουγουανού στη σεζόν), μετά τη μπαλιά του Ντάνι Άλβες, ενώ στο 88΄ ο Μέσι «έβαλε το κερασάκι στην τούρτα» (3-1).

Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ 3-1

Γκολ: Νεϊμάρ (18′),  Λουίς Σουάρες (65′), Λιονέλ Μέσι (88′) – Ελνένι (51′)

Κίτρινες:
Φλαμινί (32′), Γκάμπριελ (35′), Σάντσες (50′)

Μπαρτσελόνα:
Τερ Στέγκεν, Ράκιτιτς (77΄ Αρντά Τουράν), Μπουσκέτς, Ντάνι Άλβες, Ινιέστα (72΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Ματιέ

Άρσεναλ: Οσπίνα, Γκάμπριελ, Κοσιενλί, Οζίλ, Σάντσες, Μονρεάλ, Φλαμινί (45΄ Κοκλέν), Γουέλμπεκ (73΄ Γουόλκοτ), Μπεγερίν, Ελνένι, Ιβόμπι (73΄ Ζιρού)

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης