Ο Παύλος Μάμαλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πανελλήνιου πρωταθλήματος άρσης βαρών σε πάγκο που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκης. Ο δις Παραολυμπιονίκης, κατέρριψε τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ και έδειξε έτοιμος για ένα μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των 107 κιλών, ενόψει και του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνει τον προσεχή Απρίλιο στο Ντουμπάι. Να θυμίσουμε ότι ο Μάμαλος, πριν από λίγες ημέρες στην Ουγγαρία, είχε σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 233 κιλά, επίδοση που συνέτριψε στην Πυλαία, ωστόσο δεν λογίζεται ως νέο ρεκόρ κόσμου λόγω του εθνικού χαρακτήρα της διοργάνωσης. Οι προσπάθειες του Έλληνα Παραολυμπιονίκη ήταν 225, 235, 240 και 245 κιλά.

Στο πρωτάθλημα της Πυλαίας, συνολικά τέσσερις αθλητές σημείωσαν νέο πανελλήνιο ρεκόρ και συγκεκριμένα οι Μάμαλος, Μπακοχρήστος (κατ. 54κ., επίδοση 166κ.), Κουλούμογλου (κατ. 54κ. εφήβων, επίδοση 145κ.) και Δήμου (κατ. +107κ., επίδοση 195κ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της ΕΟΑΒ, Πύρρος Δήμας, ο οποίος συζήτησε με τον πρόεδρο της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργο Φουντουλάκη, το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας των δύο ομοσπονδιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης