Στις προθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου είναι μέσα στην εβδομάδα να έχει συναντήσεις με τους νυν και πρώην μετόχους, αλλά και με επιφανείς επιχειρηματίες, με σκοπό να βρει… κεφάλαια, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να βγει από το οικονομικό και αγωνιστικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Η μπάλα είναι στα πόδια του προέδρου της ΠΑΕ, ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει ποιο δρόμο θέλει να ακολουθήσει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν θεωρεί ότι το εγχείρημα της λαϊκής βάσης έχει μέλλον, τότε δεν έχει κανέναν λόγο να περιμένει τη συνδρομή ισχυρών επιχειρηματιών, αλλά και των νυν και πρώην μετόχων.

Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα γραφής από τις εγγραφές του καλοκαιριού δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Μετά βίας η «Συμμαχία» κατάφερε να μαζέψει 8.500 μέλη, εκ των οποίων τα 2/3 ήταν ηλεκτρονικά. Δηλαδή, με συνδρομή μόλις 20 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στα έσοδα, δεν ξεπέρασαν το 1,2 εκατ. ευρώ, στα οποία προστέθηκαν το 1,1 εκατ. ευρώ που μάζεψε ο Γιάννης Αλαφούζος από ίδια κεφάλαια, αλλά και συμμετοχή φίλων του, που δεν θέλησαν να δημοσιοποιήσουν τα ονόματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δεδομένο μάλιστα ότι το καλοκαίρι, όταν θεωρητικά θα πρέπει να ανανεωθούν οι συνδρομές, πέρα από την απογοήτευση για την πορεία της ομάδας, πλέον λείπει και το κίνητρο του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (οι εκλογές θα γίνουν σε τρία χρόνια βάσει καταστατικού), τότε οι προβλέψεις δεν μπορεί να είναι αισιόδοξες.

Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επώνυμοι επιχειρηματίες θα μπουν στον Παναθηναϊκό μόνο εάν ξεκαθαρίσει η υπόθεση του γηπέδου.

Τα όσα έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια, οι οικονομικές εκκρεμότητες, αλλά και οι μελλοντικοί κίνδυνοι αποτρέπουν όσους έχουν θετική διάθεση να κάνουν αυτό το βήμα.

Γι’ αυτό και επαναλαμβάνουμε ότι η μπάλα είναι στα πόδια του Γιάννη Αλαφούζου.

Εάν επιλέξει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, τότε θα ξημερώσει μια άλλη ημέρα στον Παναθηναϊκό. Εάν επιμένει να κρύβει το… γηπεδικό κάτω από το χαλάκι, ουδείς θα πλησιάζει.

Οι «πράσινοι» εκτός από τα 6,5 εκατ. ευρώ, που έχουν ξοδέψει – με επίσημα στοιχεία – για τις μακέτες και κάποιες εργασίες στον Βοτανικό, οφείλουν 800.000 ευρώ στην εταιρεία «Άκτωρας», τα οποία είναι απαιτητά ανά πάσα στιγμή!

Επίσης, αιωρείται πάνω από το κεφάλι της ΠΑΕ μια ρήτρα ύψους 2 εκατ. ευρώ, εάν επιλέξει να φύγει από το πρότζεκτ, το οποίο έχει λιμνάσει.

Πέρα από αυτά, στον «αέρα» παραμένει η αντίδραση της εταιρείας «Διεθνής Τεχνική Μπάμπης Βωβός», η οποία στο παρελθόν έχει απειλήσει την ΠΑΕ με αγωγές δεκάδων εκατομμυρίων, λόγω της εμπλοκής του εμπορικού! Με δεδομένο μάλιστα ότι η εταιρεία έχει κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, ο κίνδυνος αγωγών μεγαλώνει…

Επίσης, παραμένει άγνωστο για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει η λογοδοσία της ΓΗΠΕΛ, παρότι υπάρχει σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης, από τον περασμένο Μάρτιο.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει στα χέρια του δύο πολύ δυνατά χαρτιά: τη Λεωφόρο και την… αγωγή που έχει στείλει εξώδικα στον Δήμο Αθηναίων, ύψους 26 εκατ. ευρώ, την οποία δεν έχει ενεργοποιήσει.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, εάν επιλέξει, να τα ξεκαθαρίσει, τότε θα γνωρίζουμε και την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού.

Εάν όχι, τότε οι πιθανότητες να βρεθεί λύση αγγίζουν τα όρια να βρει ο Τσάκας έναν πραγματικό πρίγκιπα!

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης