Ο Λιονέλ Μέσι έχει βαλθεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, μόλις στα 27 του χρόνια, με τα δύο γκολ που πέτυχε στην πρεμιέρα της Πριμέρα Ντιβιζιόν και δη στο παιχνίδι κόντρα στην Έλτσε, έφθασε στα 245 τέρματα συνολικά στο ισπανικό πρωτάθλημα και πλησιάζει στην πρώτη θέση.

Ο Τέλμο Θάρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο κατέχει την πρώτη θέση με 251 τέρματα. Λογικά, και εφόσον παραμείνει υγιής, ο Μέσι θα καταρρίψει φέτος κι αυτό το ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο Θάρα, στα 15 χρόνια που αγωνίστηκε, κατέκτησε έξι φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Θάρα σημείωσε 251 τέρματα σε 277 αγώνες σε διάστημα 15 χρόνων στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στις δεκαετίες του 40′ και του 50′. Ήταν πρώτος σκόρερ της πρώτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος για έξι χρονιές. Το ρεκόρ του ήταν τη σεζόν 1950-51 όταν σημείωσε 38 τέρματα, ενώ την περίοδο 1946/47 είχε πετύχει 20 γκολ σε επτά παιχνίδια.

Ο Θάρα κατέκτησε τέσσερα κύπελλα Ισπανίας και ένα πρωτάθλημα με την Μπιλμπάο ενώ μετράει 20 γκολ σε ισάριθμες παρουσίες με την εθνική ομάδα των «Φούριας Ρόχας», συμπεριλαμβανομένου και του τέρματος που έδωσε τη νίκη κόντρα στην Αγγλία (1-0) στο «Μαρακανά» στο Μουντιάλ του 1950 στη Βραζιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης