Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα της Super League πανηγύρισε το Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League, επιβλήθηκε με 1-0 σκορ του ΟΦΗ στους «Ζωσιμάδες» και έφτασε τους 18 βαθμούς, ανεβαίνοντας στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι και έγειρε την πλάστιγγα της νίκης προς το μέρος της ομάδας του Χριστόπουλου πέτυχε ο Ντε Βινσέντι με ένα πανέμορφο μακρινό σουτ.

Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο ΟΦΗ, λόγω της αποβολής του Βερόν στο 82ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας από την αρχή του αγώνα και τα κατάφεραν, αφού πήραν αμέσως τον έλεγχο του παιχνιδιού και απέκτησαν πρωτοβουλία των κινήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, η ομάδα του Χριστόπουλου απείλησε πρώτη στο ματς, χάνοντας μία σπουδαία ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα.

Πιο συγκεκριμένα, στο 8ο λεπτό, ο Κοροβέσης σούταρε από κοντά, βλέποντας την μπάλα να περνάει… ξυστά από το δοκάρι του ΟΦΗ, ενώ ο ίδιος παίκτης με σουτ στο 29’ καρδιοχτύπησε εκ νέου τους φιλοξενούμενους, όμως η προσπάθειά του δεν βρήκε ούτε αυτήν τη φορά στόχο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, πάντως, συνέχισε να ασκεί ασφυκτική πίεση στους Ηρακλειώτες, που είχαν παθητικό ρόλο στο ματς, και στο 34′ η κεφαλιά του Τζημόπουλου ανάγκασε τον Γουναρίδη σε μια δύσκολη επέμβαση.

Για να φτάσουμε στο 37ο λεπτό, όταν ο συνήθης ύποπτος, Ντε Βινσέντι, βρήκε… δίχτυα, δίνοντας έτσι στην ομάδα του το προβάδισμα.

Ο Αργεντινός άσος έπιασε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γουναρίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να παραβιαστεί η εστία του.

Στο β’ ημίχρονο, ο ΟΦΗ βγήκε από την αδράνεια, μπήκε δυνατά και πίεσε για να ισοφαρίσει, αλλά η προσπάθειά του δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Κορυφαίες φάσεις για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 60′ οι απανωτές προσπάθειες του Σίσιτς και του Παπάζογλου, που αποκρούστηκαν από τον Φεγκρούς, και στο 63′ το σουτ του Λαμπρόπουλου, που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο τελευταίο τέταρτο, ο ΠΑΣ ισορρόπησε την κατάσταση, ενώ στο 82′ ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βερόν με 2η κίτρινη κάρτα, κι έτσι έγιναν πιο εύκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους, που κατάφεραν να κρατήσουν το 1-0 μέχρι το τέλος και να πάρουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους.

Κίτρινες: Μιχαήλ, Λίλα, Βίλα – Σόουζα

Κόκκινες: 82′ Βερόν (2η κίτρινη)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Ντε Βινσέντι (66′ Βίλα), Τσουκαλάς, Γεωργίου (91′ Νικλητσιώτης), Κοροβέσης (85′ Κεϊτά), Ίλιτς.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Σαρ, Μπανούσης (46′ Βιτώρος), Κουτσιανικούλης (71′ Ζορμπάς), Παπάζογλου, Βάντο (87′ Περογαμβράκης), Ζαχαράκης, Λαμπρόπουλος, Σόουζα, Σίσιτς.

TA ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης