«Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο παίζουν 22 παίκτες και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί», είχε αναφέρει πριν από περίπου 20 χρόνια ο Γκάρι Λίνεκερ, θέλοντας με αυτή τη φράση να επισημάνει το «κρύο αίμα» που χαρακτηρίζει τους Γερμανούς στο φινάλε των αγώνων.

Ο Γερμανός παλαίμαχος άσος είδε την Ντόρτμουντ στον αγώνα της απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ να τον δικαιώνει, καθώς, μολονότι η ομάδα του Κλοπ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τους Ουκρανούς, αυτό το αποτέλεσμα είναι σαν νίκη γι’ αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό το λέμε γιατί οι «κιτρινόμαυροι», αν και βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ στην «Ντόνμπας Αρένα», κατάφεραν να απαντήσουν ισάριθμες φορές, αποκτώντας έτσι μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, εν όψει του επαναληπτικού στη «Βέστφαλεν Αρίνα».

Η ομάδα του Λουτσέσκου άνοιξε το σκορ στο 31′ με τον αρχηγό τους, Ντάριο Σρνα, να κάνει το 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν τα «ηνία» του αγώνα και ισοφάρισαν στο 41′ με πλασέ του Λεβαντόφσκι.

Στο 68ο λεπτό, έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο Ντόουγκλας Κόστα με ένα υπέροχο σουτ στην κίνηση, έδωσε προβάδισμα για δεύτερη φορά στην πρωταθλήτρια Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις οι παίκτες της Ντόρτμουντ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καταφέρνοντας να φέρουν το ματς στα ίσια με τέρμα του Χούμελς, ο οποίος πέτυχε αυτό που δεν μπόρεσε στο 71′ ο Λεβαντόβσκι, σε μία κλασική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Στο 87ο λεπτό ο Γερμανός διεθνής αμυντικός έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Πιάτοβ να μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα από το βάθος της εστίας του, γράφοντας το τελικό 2-2.

ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόβ, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν, Φερναντίνιο, Αλέξ Τεϊσέιρα, Τάισον (62′ Ντόουγκλας Κόστα), Μχιταριάν, Λουίζ Αντριάνο.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ:
Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Φελίπε Σαντάνα, Χούμελς, Σμέλτσερ, Κελ, Σβεν Μπέντερ, Μπλαστσικόβσκι (80′ Λάιτνερ), Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόβσκι.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης