Αισιόδοξος για τον αυριανό πρώτο αγώνα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει το ματς με τους Ισπανούς στο ΣΕΦ, για την πρεμιέρα της Euroleague, τόνισε «… ότι παίζουμε στην έδρα μας και αυτό το γεγονός μας δίνει μεγαλύτερη πίεση, γιατί πρέπει να νικήσουμε», ενώ, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η ομάδα του είναι φτιαγμένη για τίτλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπαρτζώκας:

Για τον αυριανό πρώτο αγώνα στην Ευρωλίγκα κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ: «Επί της ουσίας, αρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις μας με αυτό το παιχνίδι, γιατί το ματς του Κυπέλλου Ελλάδας αποδείχτηκε διαδικαστικό. Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει η πρεμιέρα. Η εμπειρία και η στατιστική δείχνουν πως πάντα οι πρεμιέρες είναι δύσκολες, ανεξάρτητα από το γεγονός πως παίζουμε στην έδρα μας».

Για το Γ’ Όμιλο της Ευρωλίγκας, στον οποίο έχει τοποθετηθεί ο Ολυμπιακός: «Ο όμιλός μας, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ ανοιχτός. Από όση ενημέρωση έχω όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο ρόστερ. Δεν θα είναι κανένα παιχνίδι εύκολο. Εμείς αρχίζουμε εντός έδρα, κόντρα σε έναν αντίπαλο πιο έτοιμο από εμάς, αφού έχει περισσότερα επίσημα παιχνίδια. Θεωρώ πως η Κάχα είναι ένα βήμα πιο μπροστά από εμάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την αγωνιστική ετοιμότητα του Ολυμπιακού: «Κατά τη γνώμη μου καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη αυτή την περίοδο. Όσο κι αν πιέσεις τους παίκτες στα φιλικά, κανείς δεν είναι έτοιμος».

Για την Κάχα Λαμποράλ: «Εμείς έχουμε τον ίδιο κορμό, αλλά άλλο προπονητή, ενώ η Κάχα Λαμποράλ έχει τον ίδιο τεχνικό εδώ και χρόνια. Πέρυσι αποκλείστηκε από τον Α’ Όμιλο κι αυτό θα είναι έξτρα κίνητρο για αυτούς, γιατί είναι ομάδα με ιστορία και φιλοδοξίες. Ένα έξτρα κίνητρο για αυτούς είναι, φυσικά, να νικήσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης».

Για τον τρόπο που αγωνίζεται η Κάχα Λαμποράλ: «Έχουν πολλά προβλήματα τραυματισμών, σε αυτό το επίπεδο δεν νομίζω να λένε άλλα και να γίνονται άλλα, οπότε ξέρουμε για μία δεδομένη απουσία. Από εκεί και πέρα, ο Μπιέλιτσα είναι εδώ, αλλά απείχε από τις τελευταίες προπονήσεις. Αν δεν παίξει ο Λάμπε θα παίξει με Νοτσιόνι στο «5». Θα επιτίθενται κατά κόρον στο καλάθι. Όταν παίζει ο Λάμπε, είναι εξαιρετικός από μέση απόσταση. Το πιο σημαντικό είναι να ματσάρουμε το ρυθμό, είτε στο πέντε-πέντε είτε στο τρανζίσιον. Όλοι παίζουν με πρόσωπο, είναι ευέλικτοι και σουτάρουν καλά, ιδιαίτερα απ’έξω».

Για την κατάσταση των τραυματιών του Ολυμπιακού: «Γνωρίζετε το πρόβλημα που είχαμε με το Λο, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Εδώ και τέσσερις μέρες είναι μαζί μας, θα είναι 12αδα και θα χρησιμοποιηθεί, όχι για πολύ και συνεχόμενα. Θέλουμε να παίξει αρκετά διαστήματα από λίγο. Προχθές έπαθε διάστρεμμα ο Στράτος Περπέρογλου, είναι καλύτερα, αλλά αύριο (11/10) θα αποφασίσουμε».

Για τα αγωνιστικά πλάνα του σε περίπτωση που απουσιάσει ο Περπέρογλου: «Ο Πρίντεζης στο «3» δεν θα παίξει. Ο Χάινς θα παίζει ως «4άρι». Αν δεν είναι ο Παπανικολάου στην πεντάδα εκείνη τη στιγμή θα παίξουμε με τρεις γκαρντ».

Για τα δυνατά φιλικά που έδωσε ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του:«Είμαι ευχαριστημένος από τη διοίκηση και τη δουλειά που έγινε. Ήμασταν καλεσμένοι σε πολλά τουρνουά. Θα αισθανόμουν πολύ ανασφαλής αν δεν είχαμε δώσει τόσο δυνατά φιλικά. Ποτέ δεν είσαι ήρεμος σε πρεμιέρα, πόσο μάλλον στην Ευρωλίγκα. Μας ενδιαφέρει να παίξουμε καλά και μέσω των επίσημων παιχνιδιών θα βελτιωνόμαστε».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Πρέπει να πάμε στο Top 16, αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Δεν θα είναι εύκολο. Θα πρέπει να μείνουμε υγιείς. Υπάρχουν πολλοί και αστάθμητοι παράγοντες. Το Top 16 θα το σκεφτούμε πιο μετά και θα το δούμε. Εάν έχεις κάνει λάθος εντός έδρας, σου δίνει τη δυνατότητα να το διορθώσεις».

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Όσοι ήταν πέρυσι κατάφεραν να κερδίσουν την αγάπη του κόσμου. Ξέρετε το μέγεθος του Ολυμπιακού και τη δημοφιλία του. Εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι, όσο περισσότεροι έρθουν σε εμάς λόγω της οικονομικής κρίσης. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας, ιδίως στα νεκρά διαστήματα. Θα έχει διακυμάνσεις, όσον αφορά στη συμπαράστασή μας. Να είναι σίγουροι όλοι, όμως, πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο».

Για το εάν φέτος υπάρχει μεγαλύτερη πίεση: «Ναι, βλέπω μεγαλύτερη πίεση. Πολλά λέχθηκαν για την περσινή ομάδα του Ολυμπιακού. Όλα τα εύσημα πάνε σε αυτούς τους ανθρώπους. Θα ήθελα να σας θυμίσω πως κάθε νίκη πανηγυριζόταν σαν ένα μεγάλο γεγονός. Δεν πρέπει να πάρουμε τίποτα δεδομένο. Έχουμε καλύτερη ομάδα φέτος από εκείνη που ξεκίνησε πέρυσι, αλλά πρέπει να περάσει ένα διάστημα. Σίγουρα, είμαστε ομάδα που δουλεύουμε δύο μήνες και δεν είμαστε σε επίπεδο να παίζουμε 40 λεπτά καλά. Δεν είμαστε, επίσης, ομάδα που ξεχωρίζει στην Ευρωλίγκα για το μπάτζετ της. Εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια της διοίκησης. Δεν είμαστε, πάντως, εμείς το φαβορί».

Για το γεγονός πως θα χρειαστεί να μπει στα… παπούτσια του Ντούσαν Ίβκοβιτς
: «Κατ’ αρχάς δεν μπορώ να πω στα παπούτσια του κόουτς, γιατί φοράω μεγαλύτερο νούμερο (γέλια). Είναι λάθος η σύγκριση με τον Ίβκοβιτς. Είναι η τελευταία φορά που μιλάω για τον εαυτό μου. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και μια στελέχωση γύρω από την ομάδα που κάνει τη δουλειά μας πιο εύκολη. Χρειάζεται να διαχειριστώ την πίεση που υπάρχει και να παρουσιάσουμε μια καλή ομάδα. Ο φετινός Ολυμπιακός είναι ομάδα φτιαγμένη για τίτλους. Τώρα, το εάν θα το πετύχουμε είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Δεν έχω να πω στον κόσμο τίποτα, ο κόσμος αγαπάει τον Ολυμπιακό όποιος κι αν είναι ο προπονητής, όποιοι κι αν είναι οι παίκτες. Επειδή ο κόσμος αγαπάει και τη νίκη, αυτό θα είναι το καλύτερο σενάριο και ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης