Η ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της οικονομικής εκκαθάρισης, ωστόσο όσοι πέρασαν από τον προεδρικό της θώκο τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να έχουν… μπλεξίματα με το κράτος.

Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε το προηγούμενο διάστημα μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, δισέλιδο εσωτερικό υπόμνημα προς τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης, με θέμα τη «Λήψη μέτρων για είσπραξη χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, σύμφωνα με τη «Real».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συγκεκριμένο υπόμνημα επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «στη συμφωνία προβλέπεται δυνατότητα ανατροπής της και αναβίωσης των οφειλών που έχουν αποσβεστεί δυνάμει αυτής με μονομερή εξώδικη ενέργεια του Δημοσίου», καθώς επίσης πως: «πρέπει να εξεταστεί αμελλητί η υφιστάμενη νομική κατάσταση της εταιρείας, ώστε να ληφθούν εγκαίρως σε βάρος αυτής τα προσήκοντα μέτρα για την είσπραξη των απαιτήσεων του Δημοσίου».

Παράλληλα στο τέλος του εγγράφου τονίζεται «η δυνατότητα άμεσης λήψης μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των διοικούντων αυτήν προκειμένου να εισπραχθούν χρέη της προς το Δημόσιο για τα οποία υφίσταται προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη προσώπων κατά τις κείμενες διατάξεις». Θα πρέπει δε να σημειωθεί πως από τη στιγμή που η απαίτηση του άρθρου 44 ξεκινάει από το 1988, στο στόχαστρο της εφορίας βρίσκονται περισσότεροι από 20 πρώην πρόεδροι της Ένωσης.

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης