Πολύ σημαντική νίκη που τον φέρνει κοντά στην παραμονή στην κατηγορία πέτυχε ο ΚΑΟΔ. Η ομάδα της Δράμας επικράτησε 83-70 των Τρικάλων για τη 13η αγωνιστική της Super League και πλέον μετρά επτά νίκες. Οι Δραμινοί έπαιξαν με… φόρα από την μεγάλη επικράτηση επί του Ολυμπιακού.

Ο Τζούλιαν Βον πέτυχε 20 πόντους και μάλιστα όλους στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας επίσης 10 ριμπάουντ. Από 15 πέτυχαν οι Τζέι Κόβαν Μπράουν και Λάζερις Τζόουνς. Για την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη ξεχώρισαν οι Κρις Έβανς με 26 και Τζέρεμι Γκρέιντζερ με 21 πόντους, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Βον και Έβανς στο πρώτο δεκάλεπτο ανέλαβαν την επιθετική ανάπτυξη του ΚΑΟΔ και με 13- και 11 πόντους αντίστοιχα έφεραν τους γηπεδούχους στο 19-11. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στον πόντο (24-23) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όμως οι Δραμινοί ξέφυγαν εκ νέου και με τρίποντο του Σπυριδωνίδη διαμόρφωσαν το 34-26. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 36-31 και απόλυτους πρωταγωνιστές τον Βον που είχε 20 πόντους και τον Έβανς με έναν λιγότερο.

Λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά ήταν σε διψήφιο αριθμό (49-39), όμως οι νεοφώτιστοι προσπάθησαν να μπουν και πάλι στο ματς μειώνοντας στον πόντο (51-50).

Από εκεί και πέρα, η τέταρτη περίοδος ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Μπράουν πήρε το όπλο του και οδήγησε την ομάδα του σε ένα σερί 13-0 και στο 63-50, την ώρα που λάθη και αστοχία χαρακτήριζαν το παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Δεκάλεπτα:
20-15, 36-31, 53-50, 83-70.

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς):
Σλαφτσάκης, Τζόουνς 15, Στίγκερς 2, Μπράουν 15, Βον 20 (10 ριμπ.), Μάρκοβιτς 10 (9 ριμπ.), Σπυριδωνίδης 9, Μπάβτσιτς, Ζάρας 12, Μπένας.

Τρίκαλα (Φλεβαράκης):
Έβανς 26 (12 ριμπ.), Γιούιν 9 (10 ριμπ.), Γιαννακίδης 3, Πέτροβιτς 2, Λεκάκης, Γιαννούλης, Γκρέιντζερ 21, Δεληγιάννης 4, Φούντας, Νικολόπουλος 3, Γεωργάκης, Μουτακαμπίρ 2.

Οι δηλώσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέναντ Μάρκοβιτς: «Είναι πολύ σημαντικό ότι κλείσαμε με νίκη τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, την πέμπτη μέσα στην έδρα μας και έβδομη συνολικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η νίκη ήρθε μετά το αποτέλεσμα που είχαμε κόντρα στον Ολυμπιακό, γιατί η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να μένει προσγειωμένη και να παίρνει τις νίκες που χρειάζεται. Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από τη συγκομιδή στον πρώτο γύρο. Επιπροσθέτως είναι μεγάλης σημασίας η νίκη, γιατί τα Τρίκαλα είναι πολύ καλή ομάδα, που παλεύει όλους τους αγώνες της εκτός έδρας και χάνει είτε στον πόντο, είτε από ατυχία. Αυτό μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την αξία της νίκης μας. Οι δεκατρείς πόντοι της τελικής διαφοράς δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα του αγώνα».

Αλέξης Σπυριδωνίδης: «Είναι μεγάλης σημασίας η νίκη μας σήμερα, γιατί μας ανεβάζει ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία. Κλείνουμε με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και αυτό θα μας βοηθήσει ψυχολογικά και για τον δεύτερο γύρο και κυρίως στο επόμενο παιχνίδι με τον Άρη».

Κώστας Φλεβαράκης:
«Δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας και να καλύψουμε την απουσία του Ματαλόν, που είναι σημαντικός για μας. Για 36-37 λεπτά είχαμε τύχη, ήμασταν μέσα στον αγώνα, στο τέλος όμως ο ΚΑΟΔ πήγε σε μεγάλες επιθέσεις, σκόραρε στο τέλος και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Δυστυχώς παλέψαμε σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε μια νίκη. Μας πληγώνει αυτό, ελπίζουμε στον δεύτερο γύρο να τα καταφέρουμε καλύτερα».

Στέλιος Γιαννούλης:
«Το παλέψαμε το παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος. Θα κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια στο Β΄ γύρο για να πετύχουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε και να κερδίσουμε και εκτός έδρας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Φλεβαράκη που μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω λεπτά συμμετοχής στην Α1».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης