Η νύχτα για τους Έλληνες -τουλάχιστον προ κρίσης- υπήρξε συνώνυμο της διασκέδασης και της κραιπάλης. Για τους «εραστές» του αθλητισμού, η νύχτα τους έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουν δράσεις που ξέφευγαν από τα ελληνικά δεδομένα, όπως οι ποδηλατοδρομίες, οι οποίες όσο περνάει ο καιρός αρχίζουν να κερδίζουν οπαδούς σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Όμως οι… ανήσυχοι του σώματος και του πνεύματος, αποφάσισαν να πάνε αυτές τις δράσεις ακόμη παρακάτω, με μια αγωνιστική εκδήλωση πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, που έχει βρει πολλούς και θερμούς υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο: τους νυχτερινούς δρόμους αντοχής. Σε ολόκληρο τον κόσμο, από τη Δανία έως την Μαλαισία και από το Λας Βέγκας ως τη Σιγκαπούρη, εδώ και μερικά χρόνια οι δρόμοι αντοχής, είτε με τη μορφή του Μαραθωνίου, είτε με τη μορφή του ημιμαραθωνίου, κερδίζουν έδαφος στην καρδιά των συμμετεχόντων. Για τους Έλληνες, η πρώτη επαφή του νέου είδους… αθλητικής διασκέδασης θα γίνει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στη «νύφη του Θερμαϊκού», θα φιλοξενηθεί ο 1ος διεθνής νυχτερινός ημιμαραθώνιος και παράλληλα αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων, τον οποίο διοργανώνει ο ΜΕΑΣ Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Οι προκλήσεις για τους συμμετέχοντες πολλές και ποικίλες, όπως διατυπώνονται και από τους διοργανωτές με διλήμματα του στυλ «είναι όνειρό σας να τρέξετε σε μια άδεια από αυτοκίνητα Τσιμισκή; Μετά να βγείτε στην παλιά παραλία και να τερματίσετε στον Λευκό Πύργο;»… Όλα αυτά, σε μια διαδρομή με τον πιο “σικ” και γνωστό για την αγορά και την κίνηση εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης που θα είναι ανοιχτός μόνο για τους χιλιάδες δρομείς που από το απόγευμα έως το βράδυ (ανάλογα με την κατηγορία) θα τρέχουν και θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το χειροκρότημα όλων εκείνων που θα αρκεστούν στο ρόλο του θεατή. Και όλα αυτά σε μια γιορτή του αθλητισμού και της υγείας. Σε ένα… υπαίθριο πάρτι που θα δώσει το έναυσμα για μια αθλητική σεζόν που θα κορυφωθεί στις 21 Απριλίου με τον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», η επιτυχημένη διοργάνωση του οποίου εδώ και μια επταετία, δημιούργησε την ανάγκη και περαιτέρω διοργανώσεις στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος νυχτερινός διεθνής Ημιμαραθώνιος αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό, πολιτιστικό, κοινωνικό αλλά και τουριστικό γεγονός, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό και να αναβαθμίσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για πρώτη φορά, οι κύριοι δρόμοι του κέντρου της πόλης θα ανοίξουν αποκλειστικά για να υποδεχτούν τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου. Οι βασικές οδικές αρτηρίες θα μετατραπούν σε μια ευχάριστη διαδρομή για τους συμμετέχοντες, εκπληρώνοντας έτσι την επιθυμία των κατοίκων της πόλης και όχι μόνο, να τρέξουν ή ακόμη και να περπατήσουν χωρίς κίνδυνο στους δρόμους του κέντρου. Μια διαδρομή με φόντο τον Θερμαϊκό αλλά και τη μαγεία που εκπέμπει η νυχτερινή Θεσσαλονίκη.

Στην αφετηρία του Ημιμαραθωνίου δεσπόζει ο Λευκός Πύργος, απ` όπου θα γίνει η εκκίνηση αλλά και ο τερματισμός των δρομέων. Η πορεία που θα ακολουθηθεί εκτείνεται στον παραλιακό δρόμο της Θεσσαλονίκης, την Λεωφόρο Νίκης όπου δεσπόζουν το κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η νέα παραλία. Οι δρομείς θα περάσουν από το Νέο Δημαρχείο στην Ανδρονίκου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καθώς και τον Πύργο του ΟΤΕ. Η συνέχεια θα δοθεί στην εμπορική οδό της πόλης, στο ύψος της Πλατείας ΧΑΝΘ, την Τσιμισκή, ενώ μετά από περίπου δύο χιλιόμετρα θα φτάσει στην Πλατεία Αριστοτέλους, τα Λαδάδικα, το Λιμάνι. Ο τερματισμός, αφού πρώτα οι δρομείς θα έχουν περάσει τρεις φορές από τα παραπάνω σημεία και αφού έχουν διανύσει συνολικά 21.100μ., θα γίνει στον Λευκό Πύργο.

Η διαδρομή:

Ημιμαραθώνιος (21.100μ.): Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται από τη Λεωφόρο Νίκης. Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς: Λεωφόρος Νίκης, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, Παρασκευοπούλου, Λεωφ. Βασ. Όλγας, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Σαλαμίνος, Λεωφ. Νίκης, όπου οι αθλητές τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο, μετά από τρεις γύρους. Ώρα εκκίνησης: 18:40.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγώνας δρόμου (5.000μ.): Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου). Η διαδρομή των 5χλμ. ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Σαλαμίνος, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο (όλη η διαδρομή συντρέχει τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, έχοντας κοινό σημείο τερματισμού τον Λευκό Πύργο). Ώρα εκκίνησης: 19.00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης