Ο Τόμας Μπέρντιχ μίλησε για τον Στάνισλαβ Βαβρίνκα και τόνισε ότι ο Ελβετός έδειξε πως ο κάθε τενίστας του Top-Club μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση ενός Grand Slam. Ο Τσέχος που έχασε από τον Σταν τόνισε:

«Ο Σταν μας έδειξε ότι είναι πιθανό να κερδίσεις ένα Grand Slam. Είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις τους Big Four, αλλά μπορεί να γίνει. Πρέπει να καταλάβεις ότι αν δουλέψεις σκληρά, τότε όλα μπορούν να κάνουν κλικ και να τα καταφέρεις στο τέλος. Δεν είναι δικαίωμα μόνο δύο ή τριών. Ο Σταν έδειξε ακόμα ότι το Top 10 είναι δυνατό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το μεταξύ τους παιχνίδι, όπου ο Μπέρντιχ έχασε από τον Βαβρίνκα, σχολίασε: «Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, έχασα σε δύο τάι μπρέικ και είναι κρίμα. Αλλά το τένις σήμερα είναι μερικοί πόντοι εδώ, μερικοί εκεί… και είσαι στον επόμενο γύρο. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξω κάτι στο παιχνίδι μου και να χτυπάω διαφορετικά το forehand. Πρέπει απλά να δουλέψω σκληρότερα, να είμαι υπομονετικός και ελπίζω να έρθουν τα αποτελέσματα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο που παίζει η ψυχολογία: «Αν μπορέσεις να διαχειριστείς όλα τα κομμάτια του να είσαι επαγγελματίας αθλητής, τότε μπορείς να είσαι επιτυχημένος. Ο mental coach μού έχει διδάξει μικρά πράγματα, όπως τη δημιουργία ενός συστήματος και μίας ρουτίνας στην καθημερινή ζωή, που βοηθάει να δουλέψεις. Μερικοί άνθρωποι ασχολούνται μόνο με το πόσες ώρες τρέχουν ή περνούν στο γυμναστήριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης