Ο Νίκος Μπαμπανικολός, μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ ΑΕΚ, μίλησε για το μέλλον της μπασκετικής ΑΕΚ, το οποίο είναι άρρηκτα δεμένο με τον Μάκη Αγγελόπουλο και τόνισε ότι ο Νίκος Ζήσης πρέπει να φορέσει ξανά τη φανέλα με τον Δικέφαλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην «Ώρα για Σπορ»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την αρχή που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη: «Φοβήθηκα για τα χειρότερα! Ναι μεν ο κύριος Αλεξίου έκανε μία μεγάλη προσπάθεια, αλλά φοβήθηκα αγωνιστικά. Οι συγκυρίες δεν βοηθούσαν τότε. Όμως, ο κύριος Αλεξίου έκανε ό,τι μπορούσε. Όταν μάλιστα στη γενική συνέλευση κάποιοι του έλεγαν ”παραιτήσου από το μπάσκετ”, εγώ του είπα ”μην τους ακούς”. Ο Αλέξης Αλεξίου άκουσε πολλά, αλλά ξέρω καλά τι μάχες έδωσε για την ΚΑΕ ειδικά. Με τις κινήσεις του η ΑΕΚ έπαιξε στην Α1. Είχα πει τότε σε κάποιους που φώναζαν, ”πως είναι δυνατόν ΑΕΚτζήδες να καρφώνουν ΑΕΚτζήδες;”. Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι παρελθόν. Ο Αλεξίου έκανε ό,τι έπρεπε. Θα είχαμε διαλύσει αν είχε φύγει ο Αλεξίου. Το τρένο πλέον μπήκε στις ράγες».

Για την ανάμειξή του στο ΔΣ της ΚΑΕ: «Με είχε πάρει τηλέφωνο ο ίδιος ο Μάκης Αγγελόπουλος και μου το ζήτησε. Ήμουν τραυματισμένος στο ΚΑΤ όταν με πήρε. Δύο μέρες πριν χειρουργηθώ στο πόδι μου. Μου είπε: ”θέλω να είσαι στο συμβούλιο”. Του είπα ”μεγάλη μου τιμή”. Μου είπε μάλιστα ότι θα με περιμένει να αποκατασταθεί η υγεία μου. Δεν έχω λάβει ακόμη συγκεκριμένες αρμοδιότητες, καθώς αναμένουμε να πάμε στα νέα γραφεία, οπότε και θα γίνει το πρώτο συμβούλιο. Όμως, στο ματς με τον Κόροιβο, με είδε ο κύριος Αγγελόπουλος και με φίλησε. Τον φίλησα κι εγώ και του είπα ότι θέλω οι ακαδημίες του μπάσκετ να πάνε στην ΚΑΕ. Μου άφησε να εννοηθεί ότι θα αναλάβω εγώ, παρουσία του Βαγγέλη Δερμανούτσου. Ξέρω βεβαίως ότι η ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής, αποτελεί βασική προτεραιότητα του προπονητή μας, Ντράγκαν Σάκοτα».

Για το Νίκο Ζήση: ««Είχα διαβάσει τη συνέντευξή του στην ”Ώρα” και ενθουσιάστηκα. Τον θεωρώ πολύ μεγάλη μεταγραφή για την αναγέννηση της ΑΕΚ. Και δεν το λέω μόνο μπασκετικά. Ο Νίκος πρέπει να έρθει και να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Λίγοι επαγγελματίες παίκτες διατηρούν αυτήν τη λάμψη. Και είναι λογικό. Ο Νίκος πάντα με γοήτευε ως χαρακτήρας πάνω απ’ όλα. Χώρια που δεν θέλω να θυμάμαι πως έφυγε κι αυτός. Κοψοχρονιά τον είχαμε δώσει. Όπως και άλλους παίκτες. Αλλά είναι πικραμένη ιστορία αυτή και δεν φταίει ο Γιάννης Φιλίππου. Ο Φιλίππου είχε πληγωθεί από μερίδα των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ. Κάποια στιγμή είπε ”θέλω να γλιτώσω”. Ανθρώπινο είναι. Τέλος πάντων. Η έλευση του Αγγελόπουλου μας δίνει την ευκαιρία να φέρουμε πίσω κάποια παιδιά. Μακάρι ο Νίκος να είναι ένα από αυτά. Ξέρω ότι δεν είναι απόλυτα στο χέρι μας. Θα τον αφήσει ο Ομπράντοβιτς; Θα δούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη σημερινή ομάδα: «Δεν θέλω να μιλήσω για την τωρινή ΑΕΚ. Βήμα-βήμα θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Ο Μενσά-Μπονσού είναι ο παίκτης που τραβάει κόσμο. Ο Ίνγκλις είναι μεγάλος παίκτης για μένα, αλλά πρέπει να γίνει πιο ομαδικός. Ο Ντελινικάιτις επίσης σπουδαίος, θα μας βοηθήσει πολύ περισσότερο στη συνέχεια. Περιμένουμε να προσαρμοστεί και ο Χέρστον. Είναι παίκτες κλάσης όλοι αυτοί».

Για τους στόχους της ΑΕΚ: «Την ονειρεύομαι την ΑΕΚ να παίζει τελικούς σε ευρωπαϊκά σαλόνια. Αυτά δεν γίνονται όμως από τη μία μέρα στην άλλη. Μην πάρουν τα μυαλά μας και των οπαδών αέρα. Δισεκατομμύρια ευρώ να ρίξεις, δεν φτάνουν. Χρειάζεται όραμα και σχέδιο. Και υπάρχουν και τα δύο. Υπομονή χρειάζεται και όλα θα γίνουν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης