Ο Μάικ Μπράμος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και αναφέρθηκε στην απόδοσή του και στον Παναθηναϊκό, στον οποίο εντάχθηκε το καλοκαίρι. Σε ερώτηση για το τι θα έκανε σαν… Άγιος Βασίλης, απάντησε ότι θα έφερνε στους «πράσινους» όσο περισσότερους τίτλους μπορούσε!

«Άρχισα να δουλεύω περισσότερο στο σουτ μου στις προπονήσεις, στον τρόπο που σούταρα και άρχισα να νιώθω πιο άνετα. Άρχισα να έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ίδιο το σουτ μου, στον εαυτό μου, και ο κόουτς με ενθάρρυνε να σουτάρω περισσότερο, να μην το σκέφτομαι. Τα ποσοστά μου δεν ήταν καλά στην αρχή, δεν ξεκίνησα καλά, αλλά, όταν αρχίσουν να μπαίνουν τα σουτ, αλλάζει όλη η ψυχολογία του παίκτη. Μαζί με τον στόχο, βρήκα και την αυτοπεποίθησή μου και όλα έγιναν πιο εύκολα» είπε αρχικά ο Μπράμος και συνέχισε: «Αν η ομάδα το χρειαστεί, ναι, θα παίξω και 4άρι! Αν ο κόουτς με εμπιστεύεται να παίξω ως 4άρι, αν και μάλλον είμαι λίγο κοντός γι’ αυτήν τη θέση, ναι, θα το κάνω. Αν αυτό χρειάζεται η ομάδα, θα προσπαθήσω να το κάνω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση «Πώς βρίσκουν κίνητρο οι παίκτες του Παναθηναϊκού για την κανονική περίοδο, όταν οι περισσότεροι λένε ότι η πρώτη θέση είναι εξασφαλισμένη από τον Ολυμπιακό και ότι ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να τον απειλήσει, αλλά και να καταλήξει πιο κάτω από την τρίτη θέση;» ο φόργουοντ απάντησε: «Δεν έχει να κάνει με το να βρούμε κίνητρο, αλλά με το κίνητρο που έχουμε σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση για να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό που θέλουμε είναι να παίρνουμε νίκες σε κάθε αγώνα. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ήδη δύο ήττες στο πρωτάθλημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Αυτό που μας λένε οι προπονητές είναι ότι όλοι οι αγώνες έχουν την ίδια σημασία. Κι επίσης, πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από κάθε παιχνίδι και για την Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει αγώνας που να μην είναι σημαντικός. Αυτό από μόνο του είναι ένα κίνητρο».

Ο Μπράμος ρωτήθηκε, επίσης, πού χρειάζεται να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός: «Αμυντικά βελτιωθήκαμε αρκετά στη διάρκεια της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και στο πρωτάθλημα. Είχαμε κάποιες προσθήκες παικτών, έπρεπε και αυτοί να ενσωματωθούν και ήταν μια προσπάθεια ομαδική. Επιθετικά, αρχίσαμε να βρίσκουμε ρυθμό, οι παίκτες βρίσκουμε τον ρόλο μας και σουτάρουμε με πολύ καλύτερα ποσοστά. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε σε αυτούς τους τομείς και να εξακολουθήσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα».

Στην ερώτηση γιατί προτίμησε τον Παναθηναϊκό από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, απάντησε: «Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό για μένα προσωπικά, για την καριέρα μου, ήταν καλύτερη. Χτιζόταν μια ομάδα ουσιαστικά από την αρχή και πίστευα ότι θα μπορούσα να βρω τον ρόλο μου και να βοηθήσω. Ήταν ένας από τους βασικούς λόγους. Ήθελα να έρθω στον Παναθηναϊκό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν ήταν Άγιος Βασίλης, τι δώρο θα έκανε στους φίλους του Παναθηναϊκού; «Περισσότερους τίτλους… Όσο περισσότερους μπορούμε να κατακτήσουμε φέτος!»

Τέλος, μιλώντας για τις διαφορές του ισπανικού από το ελληνικό πρωτάθλημα, απάντησε: «Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι οι ομάδες εκεί έχουν πιο μακρύ ρόστερ. Έχουν 10-12 παίκτες που παίρνουν χρόνο και έχουν ρόλο. Είναι όπως οι ομάδες της Ευρωλίγκας. Υπάρχει βάθος στον πάγκο. Εδώ, εκτός από τις πρώτες δυο τρεις ομάδες, οι υπόλοιπες έχουν, ας πούμε, επτά καλούς παίκτες και μετά το επίπεδο πέφτει. Νομίζω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά, το βάθος στους πάγκους. Στην Ισπανία το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο. Είναι αυτό το οποίο χαρακτηρίζει το πρωτάθλημα, αλλά και το ισπανικό μπάσκετ γενικότερα. Στην Ελλάδα οι παίκτες διαβάζουν περισσότερο το παιχνίδι, έχει περισσότερη τακτική. Είναι οι δύο μεγάλες διαφορές. Στην Ελλάδα παίζεις με το μυαλό και επιπλέον έχει περισσότερες επαφές… Είναι πιο δυνατό».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης