Εκδικάστηκε σήμερα η έφεση, που άσκησε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη βαριά τιμωρία, που της επεβλήθη, για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ, στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο δικηγόρος του «τριφυλλιού», κ. Κάρμης χαρακτήρισε άδικη εξοντωτική την ποινή των «πράσινων» για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους», ενώ παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για μία εσφαλμένη, άδικη και εξοντωτική απόφαση. Τηρηθήκαν στο ακέραιο όσα μας ζητήθηκαν ως ΠΑΕ και η αντικειμενική ευθύνη κάμπτεται από την πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα.

Τα επεισόδια έγιναν από αντιεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες, άτομα που δεν είχαν σχέση με την ομάδα. Ακόμη και ο Ολυμπιακός μάς ευχαρίστησε για τη φιλοξενία. Δεν θα πρέπει να πέσει βαρύς ο πέλεκυς μόνο πάνω στον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που η ίδια η αστυνομία δήλωσε αδυναμία να ελέγξει την κατάσταση», ανέφερε αρχικά ο κ. Καρμής.

Παράλληλα ο  δικηγόρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υποστήριξε πως «δεν είναι νόμιμη η επιβολή δύο ποινών για το ίδιο αδίκημα, από τη στιγμή που συγχωνεύονται τα πρόστιμα να συγχωνευτούν και οι ποινές», ενώ ισχυρίστηκε πως υπάρχει δεδικασμένο από τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Εθνικού Αστέρα και ΠΑΟΚ, όπου η γηπεδούχος ομάδα δεν τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών για το επόμενο πρωτάθλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας την αγόρευσή του ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου κι επανέλαβε πως η ποινή που επιβλήθηκε πρωτοδίκως είναι άδικη και αβάσταχτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  απόφαση της αρμόδιας επιτροπής θα γίνει γνωστή την επόμενη Τετάρτη.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης