Ο Κώστας Παπανικολάου κλέβει την παράσταση με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του στα φιλικά παιχνίδια των Χιούστον Ρόκετς, ωστόσο σε δηλώσεις του επισήμανε ότι πρέπει να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο για να μπορέσει να σταθεί σε υψηλό επίπεδο στον «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ.

«Είχα κάποιες κακές άμυνες στο παιχνίδι, αλλά όπως είπα και προηγουμένως ξέρω πως πρέπει κάθε μέρα να γίνομαι και καλύτερος. Έχουμε μία μεγάλη χρονιά και πρέπει να βελτιωθώ αν θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου. Ποτέ δεν θα είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Αυτό πρέπει να κάνουν οι αθλητές. Δεν πρέπει ποτέ να πιστέψουν πως είναι σπουδαίοι. Πρέπει συνέχεια να δουλεύουν σκληρά», δήλωσε μετά το φιλικό παιχνίδι κόντρα στους Μέμφις Γκρίζλις και τη νίκη της ομάδας του με 113-93 ο διεθνής φόργουορντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς να σχολιάσει την εμφάνισή του (σε 24 λεπτά συμμετοχής είχε εννέα πόντους, τρεις ασίστ, τέσσερα ριμπάουντ και ένα κλέψιμο), ο Παπανικολάου τόνισε: «Ναι, ήμουν πιο προετοιμασμένος, πιο έτοιμος. Μπορεί να μην ξεκίνησα καλά τον αγώνα, όμως η ομάδα έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κυρίως αμυντικά.

Ήμασταν εξαιρετικοί. Ο καθένας έκανε αυτό που χρειαζόταν στην άμυνα» επισήμανε ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε: «Το να αγωνίζομαι μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Νιώθω υπέροχα και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ. Ευχαριστώ το Θεό που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στο NBA».

Τέλος για τις διαφορές που διακρίνει σε σχέση με το ευρωπαϊκό μπάσκετ δήλωσε: «Μεγάλη διαφορά είναι η ταχύτητα του παιχνιδιού. Στο NBA ο αγώνας είναι πολύ πιο γρήγορος σε σχέση με την Ευρώπη. Επίσης υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην άμυνα, όπως το «hand-checking» που στην Ευρώπη επιτρέπεται, ενώ στο NBA όχι. Έκανα δύο φάουλ στο ματς επειδή έβαλα τα χέρια μου πάνω στον επιτιθέμενο για να τον μαρκάρω. Πρέπει λοιπόν να το συνηθίσω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης