Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ζίτο που είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Βραζιλία το 1958 και το 1962. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, συμπαίκτη των Πελέ, Πέπε, Κουτίνιο και άλλων μεγάλων ονομάτων.

Ο Ζίτο πέθανε στην οικεία του, σε προάστιο του Σάο Πάολο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου. Τον τελευταίο καιρό έπασχε από Αλτσχάιμερ, ενώ πριν από έναν χρόνο είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και είχε χρειαστεί να μείνει στο νοσοκομείο περισσότερο από έναν μήνα.

Το πλήρες όνομά του ήταν Ζοσέ Έλι ντε Μιράντα και αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου παίζοντας μαζί με τον Πελέ το 1958 στη Σουηδία και το 1962 στη Χιλή. Στην ποδοσφαιρική του καριέρα είχε γράψει ιστορία με τη Σάντος, με την οποία κατέκτησε το Διηπειρωτικό το 1962 και το 1963. Σε 727 συμμετοχές πέτυχε 57 γκολ και πανηγύρισε περισσότερους από δέκα τίτλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε διασυλλογικό επίπεδο έπαιξε για 15 χρόνια στη Σάντος και κατάκτησε μαζί της το Κόπα Λιμπερταδόρες (1962, 1963), ενώ στη συνέχεια ανέλαβε θέση στην ομάδα και ήταν από τους ανθρώπους που έφεραν στο σύλλογο ταλέντα σαν τον Ρομπίνιο (1996) και τον Νεϊμάρ (2003).

Ο τελευταίος πάντως δεν τον ξέχασε, καθώς ανέβασε μια παλιά φωτογραφία του με τον Ζίτο στο Twitter, γράφοντας «δεν έχω λόγια για να τον περιγράψω, είμαι απλά εξαιρετικά ευγνώμων για όλα όσα έκανε για μένα. Ευχαριστώ Ζίτο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την επιβεβαίωση του θανάτου του, κυρήχθηκε πένθος επτά ημερών στη Βραζιλία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης