Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στους κόλπους της παγκόσμιας ερασιτεχνικής πυγμαχίας.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», η ΑΙΒΑ (παγκόσμια ομοσπονδία ερασιτεχνικής πυγμαχίας) -και ως εκ τούτου και η AIBA PRO BOXING (APB) -κινδυνεύει με χρεοκοπία και σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο, εσωτερικοί παράγοντες της ΑΙΒΑ πιστεύουν ότι αυτή η τελευταία κρίση θα μπορούσε να αποτελέσει και την «ταφόπλακά» της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπεύθυνοι που έχουν αναλάβει την υπόθεση δηλώνουν ότι τα έσοδα της ΑΙΒΑ δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τα χρέη εκατομμυρίων που έχουν συσσωρεύει.

H εταιρία Benkons από το Αζερμπαϊτζάν ζητά να της επιστρέψει άμεσα η AIBA το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει δανειστεί από το 2011.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ανώτερος υπάλληλος της ΑΙΒΑ δήλωσε ότι αν δεν υποχωρήσει η Benkons αναφορικά με αυτό το χρέος, τότε η χρεοκοπία είναι προ των πυλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κινέζικη εταιρία στο Χονγκ Κογκ FCIT ζητά από την ΑΙΒΑ επιστροφή 18.99 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Ο πρόεδρος, Τσινγκ Κούο Γου αποπέμφθηκε την περασμένη εβδομάδα από το πόστο του καθώς τον κατηγορούν οι παράγοντες της ΑΙΒΑ για κακοδιαχείριση ενώ έχουν ήδη παραιτηθεί ο ταμίας και ο οικονομικός διευθυντής της AIBA.

Ο Τσινγκ Κούο Γου φέρεται να έχει συσσωρεύσει χρέη εκατομμυρίων μετά από 11 χρόνια στη θέση του προέδρου.  Το θέμα των χρεών της ΑΙΒΑ διαχειρίζονται τα δικαστήρια της Ελβετίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όλες οι ομοσπονδίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας ερασιτεχνικής πυγμαχίας είναι ήδη ενήμερες και θα κληθούν τις επόμενες εβδομάδες να πάρουν θέση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης