«Η Μπαρτσελόνα είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια», ήταν η απάντηση του Τίτο Βιλανόβα στον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε δηλώσει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωταθλήτρια Ισπανίας, η Τσέλσι πρωταθλήτρια Ευρώπης και οι «μπλαουγκράνα»… τίποτα.

«Η Τσέλσι είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και η Ρεάλ πρωταθλήτρια Ισπανίας αλλά εμείς είμαστε πρωταθλητές κόσμου», τόνισε ο Βιλανόβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι όλα αυτά ενώ οι Καταλανοί αντιμετωπίζουν σήμερα το βράδυ εκτός έδρας την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια: «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στη La Liga, πολύ περισσότερο όταν αγωνίζεσαι στο «Ριαθόρ. Ο Πικέ δεν είναι απόλυτα έτοιμος και δεν θα ρισκάρουμε την συμμετοχή του, θα επιστρέψει όταν οι γιατροί πουν ότι είναι εντάξει. Ο Μαρκ Μπαρτρά θα πάρει χρόνο συμμετοχής αλλά δε χρειάζεται να μιλάμε για αυτό διότι του προσθέτουμε παραπάνω πίεση. Ο Βίγια προέρχεται από ένα σοβαρό τραυματισμό και βελτιώνεται κάθε ημέρα», τόνισε ο 44χρονος τεχνικός».

Ο πρώην βοηθός του Πεπ Γκουαρντιόλα – που μοιάζει ρεαλιστής και προσγειωμένος – αρνείται ότι οι «μπλαουγκράνα» παίζουν τώρα καλύτερα από ό,τι όταν στο τιμόνι της ομάδας βρισκόταν ο προκάτοχος του.

«Δεν βλέπω μεγάλη διαφορά. Είχαμε πάνω από 60% κατοχή της μπάλας στον αγώνα με την Ρεάλ αλλά και στο Champions League. Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό αλλά σίγουρα μπορούμε να βελτιωθούμε και άλλο», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Βιλανόβα υποστήριξε ότι θεωρεί διεκδικητή του τίτλου την Ατλέτικο και παρατήρησε τις αλλαγές που έγιναν στην περίφημη Ακαδημία της Μασία: «Το έχω πει ξανά, κανείς δεν μπορεί να πει ότι μόνο η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα θα κερδίζουν τον τίτλο. Η Ατλέτικο είναι διεκδικητής του τίτλου και πολύ ανταγωνιστική στην Ευρώπη. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχει φτιάξει ένα πολύ σπουδαίο σύνολο. Η πρώτη χρονιά στις νέες εγκαταστάσεις κύλησε πολύ θετικά. Έχουμε όμορφες εμπειρίες από τις παλιές εγκαταστάσεις αλλά η αλλαγή αυτή έγινε με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας τους».

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης