Ο Εργοτέλης ήταν ο μεγάλος νικητής στο κρητικό ντέρμπι με τον Πλατανιά, καθώς, ανεβάζοντας την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε με ανατροπή 2-1 των Χανιωτών στα Περιβόλια, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League.

Τα γκολ της ομάδας του Ηρακλείου, που με αυτό το πολύτιμο «τρίποντο» έμεινε ζωντανή στη μάχη της παραμονής, τα πέτυχαν σε διάστημα εννέα λεπτών οι Καλέ (77′) και Γιουσούφ, ενώ το προβάδισμα στους γηπεδούχους είχε δώσει στο 22ο δευτερόλεπτο του ματς ο Γουνδουλάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το παιχνίδι στα Χανιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Πλατανιά, που με τη συμπλήρωση 22 δευτερολέπτων άνοιξε το σκορ με το πλασέ του Γουνδουλάκη, μετά την ασίστ του Μιλούνοβιτς.

Όπως ήταν λογικό μετά το τέρμα των γηπεδούχων οι παίκτες του Εργοτέλη δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ανοιχτούν για να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην ισοφάριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα οι φιλοξενούμένοι έφτασαν πολύ κοντά στο 1-1 στο 14΄, όταν ο Δημήτρης έδιωξε σωτήρια την κεφαλιά του Καζναφέρη, ενώ στο 19΄ ο Παμλίδης αστόχησε εξ επαφής μετά την ωραία ενέργεια του Γιουσούφ.

Οι παίκτες του Χριστόπουλου «άγγιξαν» το 2-0 στο 24΄, με το Σαράνοβ να αποκρούει εκπληκτικά την κεφαλιά του Μιλούνοβιτς και στη συνέχεια το σουτ του Γουνδουλάκη σταμάτησε στα σώματα αμυντικών του Εργοτέλη.

Όσο δεν τελείωνε το παιχνίδι ο Πλατανιάς με δεύτερο γκολ το ματς ήταν στην «κόψη του ξυραφιού» και στο 77΄ ο Εργοτέλης ισοφάρισε με τον Καλέ (1-1). Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν ψυχολογικά μετά το γκολ της ισοφάρισης και στο 86΄ έφτασαν στην ολική ανατροπή του σκηνικού με τον Γιουσούφ.

Πλατανιάς-Εργοτέλης 1-2

Γκολ: 1′ Γουνδουλάκης (Πλατανιάς), 77′ Ουλά (Εργοτέλης), 86′ Γιουσούφ (Εργοτέλης)

Κίτρινες: Καζναφέρης (Πλατανιας), Γουνδουλάκης (Πλατανιάς)

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Δημήτρης, Τετέ, Αγκιλέρα (80′ Μαχαμάτ), Γουνδουλάκης (67′ Mπεριάν), Τσουράκης, Μιλούνοβιτς (81′ Μενδρινός), Τόρες.

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Λουβιόν, Φίντελεφ, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Γκέντσογλου, Λυκογιάννης, Χαντί (60′ Καλέ), Γιουσούφ, Παμλίδης (46′ Ούλα).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης