Ο Νίκος Δεληγιάννης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για το παιχνίδι της Τετάρτης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ του πόλο.

«Η Γιουγκ είναι μία πλήρης ομάδα, με βαθύ και ακριβό ρόστερ. Στόχος της είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμα όμως δεν έχει την ομοιογένεια που χρειάζονται ομάδες με τόσο υψηλούς στόχους. Βέβαια, μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε παιχνίδι, καθώς το ατομικό στοιχείο της είναι εξαιρετικό. Μπορεί να κάνει ένα ή δύο ξεσπάσματα σε κάθε αγώνα και να επικρατήσει», τόνισε αρχικά ο πολύπειρος τερματοφύλακας και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στον Ολυμπιακό ξεκίνησε μία καινούρια προσπάθεια για την επαναφορά στην κορυφή. Προσπαθούμε με σωστό τρόπο, μέσω της ομαδικής δουλειάς και με κύριο συστατικό την αμυντική μας τακτική, να κρατάμε χαμηλά σκορ. Ειδικότερα όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες όπως η Γιουγκ. Φαινόμενα έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης, όπως συνέβη στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, είναι φυσιολογικά, επειδή είμαστε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Κάτι τέτοιο, όμως, στην Κροατία είναι απαγορευτικό και με τίποτα δε θα θέλαμε να συμβεί, μια που στόχος είναι η νίκη. Στο παρελθόν έχει ξαναγίνει, όταν πάλι απέναντι στη Γιουγκ υπήρξε ένα “νεκρό” διάστημα τριών λεπτών, όπου σημείωσαν τέσσερα γκολ. Και ήταν και προημιτελικός (σ.σ. την περίοδο 2007-08, στην τότε Ευρωλίγκα)!».

Σε προσωπικό επίπεδο ανέφερε: «Είναι σίγουρα η πιο ώριμη στιγμή της καριέρας μου, δεν ξέρω όμως αν είναι και η καλύτερη. Αν η καθαρίστρια σ’ ένα κτίριο είναι η καλύτερη και οι άλλοι πετάνε τα τσιγάρα τους κάτω συνεχώς, το κτίριο θα είναι βρώμικο! Όλα κρίνονται από την ομαδική αμυντική λειτουργία».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης