Την ήττα με 10-9 από τη Ρουμανία γνώρισε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών τα ξημερώματα στο Εντμοντον, στον δεύτερο αγώνα της για το προολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης.

Η ήττα δυσκολεύει πολύ το έργο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού η Ελλάδα καλείται να νικήσει τα ξημερώματα της Πέμπτης τη Γερμανία, αν θέλει να αποφύγει την τέταρτη θέση του Α΄ ομίλου, που θα την φέρει απέναντι στην ισχυρή Ισπανία στα προημιτελικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στη συνέχεια στο σκορ, με τον Μιράλη να ισοφαρίζει με πέναλτι σε 9-9, 3:31 πριν τη λήξη. Στην επόμενη επίθεση, όμως, αποβλήθηκε ο Κοκκινάκης και ο Νεγκρεάν σκόραρε στον παίκτη παραπάνω διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Στο φινάλε η εθνική κέρδισε αποβολή, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Επόμενος αντίπαλος της ελληνικής ομάδας, στα 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, το πανίσχυρο Μαυροβούνιο.

Τα οκτάλεπτα:
2-3, 3-2, 2-2, 3-2

Ρουμανία (Ίστβαν Κόβατς):
Στοϊνέσκου, Ράντου 4, Νεγκρεάν 1, Ντιακόνου, Ιόσεπ 1, Μπουσίλα, Ματέι 1, Τσιοβεάνου 1, Γκοάντα, Γκεοργκέσκου 1, Γκίμπαν, Καντάρ 1, Ντραγκουσίν. Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Γκίμπαν (11΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), ο Τσιοβεάνου (3΄32΄΄ πριν το τέλος) και ο Μπουσίλα (21 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα).

Ελλάδα (Ντράγκαν Άντριτς):
Δεληγιάννης, Μυλωνάκης, Μιράλης 2, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 1, Χρ.Αφρουδάκης 2, Δελακάς, Γ.Αφρουδάκης 1, Φουντούλης 2, Μουρίκης, Βουλγαράκης 1, Καραμπέτσος. Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Δελακάς (1΄56΄΄ πριν τη λήξη του τρίτου) και ο Κοκκινάκης (3΄05΄΄ πριν το τέλος του αγώνα).

Τα αποτελέσματα της 2ης ημέρας:


Α΄ΟΜΙΛΟΣ

Ολλανδία-ΠΓΔΜ 6-9
Ρουμανία-Ελλάδα 10-9
Μαυροβούνιο-Γερμανία 11-7

Βαθμολογία (Σε 2 αγώνες)

Μαυροβούνιο 4
Γερμανία 2
Ρουμανία 2
Ελλάδα 2
ΠΓΔΜ 2
Ολλανδία 0

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Αργεντινή-Ισπανία 6-14
Καναδάς-Βραζιλία 12-9
Ρεπό: Τουρκία

Βαθμολογία (Σε 2 αγώνες)

Ισπανία 4
Καναδάς 2 (1αγ.)
Τουρκία 1 (1αγ.)
Αργεντινή 1
Βραζιλία 0

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης