Παρά την επιθυμία του Παναθηναϊκού να μη μετατραπεί και πάλι η περιβόητη είσοδος του… πρίγκιπα στην ΠΑΕ σε σαπουνόπερα, ο Βλάσης Τσάκας με δημόσιες τοποθετήσεις συνεχίζει το… βιολί του!

Έτσι, με νέες δηλώσεις στο «Μακεδονία ΤV» άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι ο Σαουδάραβας επενδυτής είναι έτοιμος να μπει στον Παναθηναϊκό, επισημαίνοντας: «Συμφωνούμε απόλυτα στην τιμή 0,33 της μετοχής που ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ. Το χοντρό κομμάτι της συμφωνίας έχει εξασφαλισθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λεπτομέρειες που απομένουν πιστεύω ότι με καλή διάθεση θα διευθετηθούν. Εφόσον οι συζητήσεις που ξεκίνησαν σήμερα καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι την Πέμπτη, που θα γίνει η Γενική Συνέλευση, τόσο από εμάς όσο και από την ΠΑΕ και υπάρχει συμφωνία κατατεθειμένη, τότε η συμμετοχή μας είναι δεδομένη και η αλλαγή στη σελίδα του Παναθηναϊκού είναι δεδομένη και αυτή.

Ο πρίγκιπας Φεϊζάλ, αν δεν το καταλάβατε, είχε φέρει μαζί του επιταγή τραπέζης 28 εκατ. ευρώ, αν δε με απατά η μνήμη μου. Αυτό είναι γνωστό, άρα να μη μιλάμε για λεφτά με αυτό το ύφος. Εμείς κάναμε ξεκάθαρη πρόταση εξαγοράς. Μας πάνε σε αποσπασματική αντιπρόταση με δικούς τους όρους. Θα τη βρούμε την άκρη, αλλά μη μιλάτε για λεφτά. Να τελειώνει αυτή η καραμέλα».

Σε ερώτηση για τον λόγο για τον οποίο ο πρίγκιπας δεν έκανε άμεσα κίνηση από τη στιγμή που υπήρχε η επιταγή, είπε πως: «Καταλαβαίνετε τον όρο τραπεζική επιταγή ή θέλετε να κάνουμε τραπεζικά μαθήματα; Δεν έχουν οριστεί τιμές, ούτε τίποτα. Η μετοχική αξία του Παναθηναϊκού είναι μόλις 10 εκατ. ευρώ. Μπορούσαμε να φέρουμε 11 και να τον πάρουμε, φέραμε 28, γιατί τόσα είναι τα χρέη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το αν θα υπάρξουν εξελίξεις στις 20 Δεκεμβρίου ανέφερε ότι: «Δηλαδή στις 20 Δεκεμβρίου θα κολλήσετε; Στις 20 είναι η γενική συνέλευση, υπάρχουν τα περιθώρια, εφόσον έχουν συμφωνηθεί οι όροι και είμαστε ικανοποιημένοι από τους όρους που συμφωνηθούν, η επιταγή να κατατεθεί…».

Έπειτα επιτέθηκε στα ΜΜΕ λέγοντας: «Η αντιμετώπισή του από τα ΜΜΕ ήταν αρνητική. Ο πρίγκιπας ήρθε τον Μάιο, πέρασε από την ΕΕΑ, καταθέτοντας όλα τα τραπεζικά και προσωπικά στοιχεία, πέρασε από την επιτροπή μέσα σε 20 μέρες, όταν οι Έλληνες θέλουν 3 χρόνια, και μετά να αγνοείται για 6-7 μήνες και τώρα από καμηλιέρης να γίνεται επενδυτής».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε και η «πράσινη» ΠΑΕ: «Δεν ξέρω ποιος ήταν ο εμπνευστής της περιβόητης επιστολής. Προχθές έκαναν συστάσεις για σιωπή ασυρμάτου και σήμερα κάνουν αυτό. Ισχύει αυτό που λέει ο λαός “δάσκαλε, πού δίδασκες”. Την ώρα που υπήρχε καθορισμένο ραντεβού των δύο πλευρών σε νομικό και οικονομικό επίπεδο, δίνουν ανακοίνωση στη δημοσιότητα. Εύγε, επιχειρηματίες, τζέντλεμαν, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Παράλληλα τοποθετήθηκε και για τον όρο του Παναθηναϊκού που ο ίδιος παραβίασε, περί της «απαγόρευσης» δηλώσεων από πλευράς πρίγκιπα και των συνεργατών του: «Εγώ δέχομαι εντολές μόνο από εργοδότες μου. Όταν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με προσλάβει, ναι, να υπακούω εντολές. Εμείς σήμερα θέσαμε στη συνάντηση αυτό ακριβώς το θέμα. Δεν το τήρησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δεν το τηρούμε ούτε εμείς. Είμαστε ισότιμοι συνομιλητές. Θέλουν να το καταλάβουν, έχει καλώς. Δεν θέλουν, πάλι έχει καλώς. Εμείς προσπαθούμε και δίνουμε οτιδήποτε, για να μην οδηγηθεί η σχέση αυτή στα άκρα.

Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Μας απέρριψαν επίσημη πρόταση, κάναμε αντιπρόταση και πάνω σε αυτή προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή. Όταν ξαφνικά οι καμηλιέρηδες του Αυγούστου γίνονται υψηλότατοι… τους ευχαριστούμε, είναι τίτλος που έχει ο πρίγκιπας και δεν χρειαζόμαστε διαφήμιση. Ας αφήσουμε τους δικηγόρους και τους οικονομικούς συνεργάτες να κάνουν τη δουλειά τους, να γίνει η συμφωνία και να κάνουμε καλές γιορτές».

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης