Σ’ ένα ματς γεμάτο ένταση, πάθος και δυνατά μαρκαρίσματα, η Αργεντινή πήρε την πρόκριση στους «4» του Copa America στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 (0-0 κ.δ.) επί της Κολομβίας και περιμένει τη Βραζιλία ή την Παραγουάη στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Οι Κολομβιανοί είχαν σε εκπληκτική βραδιά τον Νταβίντ Οσπίνα, ο οποίος, όποτε χρειάστηκε κατά τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας του αγώνα, δήλωσε «παρών» και έσωσε την ομάδα του. Η Αργεντινή ήταν καλύτερη, έχασε αρκετές ευκαιρίες, με κορυφαία τη διπλή ευκαιρία των Σέρχιο Αγκουέρο και Λιονέλ Μέσι στο 27ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διαδικασία των πέναλτι, χρειάστηκαν 14 τον αριθμό για να προκριθεί μία εκ των δύο ομάδων. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία, άστοχα. Το τελευταίο εκτελέστηκε από τον Κάρλος Τέβες, ο οποίος στη διάρκεια του ματς, ανακοινώθηκε από την Μπόκα Τζουνιορς.

Ο «Απάτσε» ευστόχησε κι έστειλε την «αλμπισελέστε» στον ημιτελικό της 30ης Ιουνίου, εκεί όπου θα περιμένει το νικητή του προημιτελικού ανάμεσα σε Βραζιλία και Παραγουάη, που θα διεξαχθεί ξημερώματα Κυριακής.

Η διαδικασία των πέναλτι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Χάμες Ροντρίγκες… ΓΚΟΛ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μέσι… ΓΚΟΛ!

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Φαλκάο… ΓΚΟΛ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Γκαράι… ΓΚΟΛ!

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Κουαδράδο… ΓΚΟΛ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μπανέγα… ΓΚΟΛ!

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Μουριέλ… ΑΟΥΤ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Λαβέτσι… ΓΚΟΛ!

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Καρδόνα… ΓΚΟΛ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μπίγλια… ΑΟΥΤ!

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Σούνιγα… ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ Ο ΡΟΜΕΡΟ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρόχο… ΔΟΚΑΡΙ ΚΙ ΕΞΩ!

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Μουρίγιο… ΑΟΥΤ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Τέβες… ΓΚΟΛ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Γκαράι, Οταμέντι, Ρόχο, Μπίγλια, Μαστσεράνο, Μέσι, Παστόρε (77′ Μπανέγα), Ντι Μαρία (87′ Λαβέτσι), Αγουέρο (73′ Τέβες)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σούνιγα, Σαπάτα, Μουρίγιο, Άριας, Μεχία, Ιμπάρμπο (86′ Μουριέλ), Κουαδράδο, Χάμες Ροντρίγκες, Τζάκσον Μαρτίνες (74′ Φαλκάο), Τεόφιλο Γκουτιέρες (25′ Καρδόνα).

Eπιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης