Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στην Ευρωλίγκα και, αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά τον τίτλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σήμερα έγινε και ο πρώτος Έλληνας που παραλαμβάνει το βραβείο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, στην πρώτη παρουσία του στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε «back to back» τίτλους, μετά την ανάδειξη της ομάδας του Πειραιά σε πρωταθλήτρια Ευρώπης αρχικά πέρυσι, υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην Κωνσταντινούπολη, και φέτος ξανά στο Λονδίνο. Αυτή ήταν, μάλιστα, μόλις η δεύτερη φορά που ήταν προπονητής σε ομάδα Ευρωλίγκας. Η πρώτη ήταν με το Μαρούσι την αγωνιστική περίοδο 2009-10, όταν έφθασε μέχρι τη φάση των «16» στην Ευρωλίγκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Γιώργο Μπαρτζώκα ψήφισαν ως καλύτερο τεχνικό αυτής της σεζόν οι συνάδελφοί του στην Ευρωλίγκα, δηλαδή οι πρώτοι προπονητές των άλλων 23 ομάδων. Πέρυσι, το βραβείο είχε καταλήξει και πάλι στον προπονητή του Ολυμπιακού, δηλαδή τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός ήταν αυτός που οδήγησε τον Ολυμπιακό στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του το 1997 στη Ρώμη και έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στο «λιμάνι» κατάφερε να ανέβει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο… ψηλότερο σκαλί του βάθρου ως προπονητής των «ερυθρόλευκων». Δεύτερος σε ψήφους ήταν ο τεχνικός της φιναλίστ Ευρωλίγκας και πρωταθλήτριας Ισπανίας Ρεάλ Μαδρίτης Πάμπλο Λάσο, ενώ στην 3η θέση ισοβάθμησαν οι προπονητές των δύο ομάδων του «μικρού τελικού» στο Λονδίνο, δηλαδή οι Τσάβι Πασκουάλ της Μπαρτσελόνα και Έτορε Μεσίνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα παραλάβει το βραβείο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι» στις 4 Ιουλίου, στη Βαρκελώνη, στο περιθώριο της κλήρωσης εν όψει της νέας σεζόν.

Οι νικητές του βραβείου «Αλεξάντερ Γκομέλσκι»:
2005: Πίνι Γκέρσον (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
2006: Έτορε Μεσίνα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
2007: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (Παναθηναϊκός)
2008: Έτορε Μεσίνα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
2009: Ντούσκο Βουγιόσεβιτς (Παρτιζάν)
2010: Τσάβι Πασκουάλ (Μπαρτσελόνα)
2011: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (Παναθηναϊκός)
2012: Ντούσαν Ιβκοβιτς (Ολυμπιακός)
2013: Γιώργος Μπαρτζώκας (Ολυμπιακός)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης