Ο ΟΦΗ επιβλήθηκε με 1-0 σκορ του Παναθηναϊκού στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξήχθη στο «Θ. Βαρδινογιάννης», αποκτώντας το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι το σημείωσε ο Θανάσης Παπάζογλου με κεφαλιά στο 69ο λεπτό. Ο επαναληπτικός των δύο ομάδων θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου στη Λεωφόρο.

Ο αγώνας

Τα πρώτα 45 λεπτά του ημιτελικού στο «Θ.Βαρδινογιάννης» ήταν από τα χειρότερα, αν όχι το χειρότερο, που έγιναν έως τώρα στη διοργάνωση. Κακό ποδόσφαιρο, πολλά φάουλ, μηδέν ευκαιρίες και το 0-0 ήρθε ως φυσική συνέπεια των προσπαθειών που έκαναν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΦΗ ήταν μεν καλύτερος… στα σημεία ο ΟΦΗ, ωστόσο ήταν ακίνδυνος επιθετικά, ενώ την ίδια ώρα οι «πράσινοι» έδειχναν να «βολεύονται» με το μηδέν στην άμυνα. Η πρώτη κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι ανήκε πάντως στο «τριφύλλι», όταν από την ωραία σέντρα του Δώνη στο 67΄, ο Αμπεΐντ γύρισε παράλληλα τη μπάλα αλλά ο Καρέλης δεν πρόλαβε να τη στείλει στα δίχτυα.

Στη μοναδική φάση που ο Θανάσης Παπάζογλου ξέφυγε από το μαρκάρισμα των παικτών του Παναθηναϊκού βρήκε την ευκαιρία με κεφαλιά, στο 69΄, μετά από το φάουλ του Μιλιάζες, να ανοίξει το σκορ για τους Ηρακλειώτες (1-0).

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση στο 74΄, με την καρφωτή κεφαλιά του Σίλντενφελντ να διώχνει σωτήρια με το πόδι ο Φερνάντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες: Φερνάντες / Μέντες

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Μακρής, Ντουντού, Μανούσης, Ζε Εντουάρντο (77΄ Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (86΄ Στάθης), Παπάζογλου (90+4 Μπανούσης).

Παναθηναϊκός (Γ.Αναστασίου):
Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Δώνης (80΄ Κλωναρίδης), Μέντες (73΄ Πράνιτς), Ζέκα, Αμπεΐντ, Ατζαγκούν (58΄ Καρέλης), Μπεργκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης