Την μετεγγραφή του στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αποκάλυψε την Τετάρτη, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, o Τζέιμς Γκιστ.

Ο 26χρονος σέντερ της Μάλαγα (2,06μ.) έγραψε χαρακτηριστικά ότι: «Το αποψινό παιχνίδι θα είναι πιθανότατα το τελευταίο μου με τη Μάλαγα. Φεύγω για τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής (σ.σ. Γιασμίν Ρέπεσα) δεν με θέλει κι έτσι δεν θέλω να μείνω για να ζεσταίνω τον πάγκο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκιστ, που το 2008 είχε επιλεγεί στο νούμερο 57 των ντραφτ από τους Σπερς αλλά δεν έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ, έχει αγωνιστεί σε Μπιέλα, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Παρτιζάν και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ενώ από το καλοκαίρι ανήκει στον σύλλογο της Ανδαλουσίας. 

Τη φετινή σεζόν έχει 8,6 πόντους και 4,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, ενώ στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει 5,2 πόντους και 3,3 ριμπάουντ ανά αγώνα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης είχε κυκλοφορήσει σενάριο σύμφωνα με το οποίο βρισκόταν στα… σκαριά ανταλλαγή του Γκιστ με τον Πάνκο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως ο 35χρονος φόργουορντ, δεν δείχνει διάθεση να καλύψει το υπόλοιπο του συμβολαίου του (1+1 χρόνια είναι η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό) και δεδομένης της ηλικίας του δεν θέλει να δεσμευτεί μαζί του για παραπάνω από την τρέχουσα περίοδο.

Η διοίκηση της ισπανικής ομάδας, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, δεν προτίθεται να ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω από τις 400.000 ευρώ που προέβλεπε το συμβόλαιο του Γκιστ για να τον αντικαταστήσει. 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης