Ο χάρτης του Euro αλλάζει! Όπως αποφάσισε η UEFA στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, σήμερα στη Λοζάνη, η τελική φάση του EURO 2020 θα διεξαχθεί σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

Ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, ανακοίνωσε τις αλλαγές. Η ιδέα ανήκει στον Μισέλ Πλατινί, ο οποίος την δημοσιοποίησε λίγες ημέρες μετά το τέλος του EURO 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε οι περισσότεροι υπέθεσαν ότι θα περνούσαν πολλά χρόνια για να μετουσιωθεί σε πραγματικότητα, όμως η τελική απόφαση πάρθηκε κι έτσι το 2020 η διοργάνωση θα έχει μια εντελώς διαφορετική μορφή.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Τζ. Ινφαντίνο διευκρίνισε πως οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν από την Επιτροπή Διοργανώσεων Εθνικών Ομάδων και θα αφορούν τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν, τις χώρες και τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες. Δεν έχει οριστεί ακόμα χρονοδιάγραμμα, αλλά ο γενικός γραμματέας της UEFA είπε ότι σκοπός είναι να αξιολογηθούν οι υποψήφιες πόλεις/χώρες την Άνοιξη του 2015.

Θα υπάρξει και γεωγραφική εκπροσώπηση στην ανάθεση, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση Ουκρανού δημοσιογράφου «…είναι διοργάνωση της UEFA, που σημαίνει Ευρώπη. Όχι μόνο Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όλη η ήπειρος και συνεπώς θα υπάρχουν και γεωγραφικά κριτήρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης