Η προοπτική λύσης των συμβολαίων τόσο του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ όσο και του Λουκά Βύντρα, δύο από τους πλέον υψηλόμισθους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ανοίγει τον δρόμο για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού με σαφώς χαμηλότερες αποδοχές.

Σύμφωνα με την αγγλική ιστοσελίδα goal.com, που επικαλείται το γαλλικό Flashfoot, οι «πράσινοι» έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στον Περουβιανό Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ της Ρίο Άβε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το «τριφύλλι» επιθυμεί τον δανεισμό του 28χρονου κεντρικού για τους επόμενους έξι μήνες.

Ο Ροντρίγκεζ ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του από την Ντεπορτίβο Γουάνκα και στα 18 του μετακόμισε στη Σπόρτινγκ Κριστάλ, όπου έμεινε τέσσερις σεζόν και αγωνίστηκε συνολικά σε 155 ματς (10 γκολ).

Οι εμφανίσεις του και οι τρεις τίτλοι που κατέκτησε με τη Σπόρτινγκ τον έφεραν στον στόχαστρο της Μπράγκα, η οποία τον απέκτησε στις 28 Δεκεμβρίου του 2006 για ενάμιση χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Μπράγκα έμεινε τέσσερις σεζόν, αλλά ταλαιπωρήθηκε από συνεχείς τραυματισμούς. Παρ’ όλα αυτά, είχε ενεργό συμμετοχή στην εκπληκτική πορεία της ομάδας του το 2010, οπότε τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Έτσι, στις 27 Μαΐου του 2011 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Δεν κατόρθωσε, όμως, να καθιερωθεί στα «λιοντάρια», ενώ ο πρώην προπονητής του στην Μπράγκα, Ντομίνγκος Πασιένσια, είχε πει πως «έχει προβλήματα με τη φυσική του κατάσταση». Έτσι αγωνίστηκε σε 13 επίσημα ματς και τον Ιούλιο του 2012 η ομάδα της Λισαβόνας τον παραχώρησε με τη μορφή δανεικού στην ισπανική Λα Κορούνια, αλλά επέστρεψε σύντομα μετά τα αποτυχημένα ιατρικά τεστ.

Λίγο αργότερα ο Ροντρίγκεζ εξαγόρασε το συμβόλαιό του με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και πήρε μετεγγραφή για τη Ρίο Άβε, με την οποία δεν έχει καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Περού από το 2003 με 38 συμμετοχές.

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης