Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Final-4 της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο (10-12 Μάιου) και στους διαιτητές. Ο Ηλίας Κορομηλάς βρίσκεται ανάμεσα στους οκτώ που θα ταξιδέψουν στη βρετανική πρωτεύουσα για να διευθύνουν τους αγώνες της καταληκτικής φάσης της διοργάνωσης.

Οι έξι από τους οκτώ έχουν εμπειρία σε Final-4 Ευρωλίγκας, ενώ «σφύριξαν» και στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Λονδίνου το 2012. Οι οκτώ διαιτητές είναι οι εξής: Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Γκερίνο Τσέρεμπουκ (Ιταλία), Ηλίας Κορομηλάς (Ελλάδα), Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία), Ρόμπερτ Λότερμόζερ (Γερμανία και Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία). Ο Σέρβος Ίλια Μπελόσεβιτς θα διευθύνει αγώνες για έκτη φορά στην καριέρα του σε φάιναλ φορ, ενώ με 5 ακολουθεί ο Λουίτζι Λαμόνικα από την Ιταλία. Αυτό θα είναι το τρίτο φάιναλ φορ για τους Μπολτάουζερ, Λάτισεβς, Λότερμοζερ και Ρίζικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τελικό, ο Μπελόσεβιτς έχει «σφυρίξει» τρεις φορές (2004, 2006 and 2008), όσες έχει και ο Λαμόνικα (2007, 2011 and 2012). Ο Λότερμοζερ ήταν μέλος του διαιτητικού τρίο στον τελικό του 2011 στη Βαρεκελόνη, μαζί με τον Λαμόνικα, όταν πρωταθλητής Ευρωλίγκας αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός. Στους ημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ του Λονδίνου είχαν κληρωθεί οι Μπελόσεβιτς, Λαμόνικα και Λότερμοζερ.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης