Μαθήματα ανθρώπινης θέλησης παρέδωσε την Κυριακή το βράδυ ο Όσκαρ Πιστόριους στον δεύτερο προκριματικό γύρο των 400μ. Ανδρών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής μπορεί να κατέλαβε την τελευταία θέση, ωστόσο αυτό λίγη σημασία έχει, καθώς έχει πάρει εδώ και αρκετό καιρό χρυσό στη… δύναμη καρδιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βλέπετε είναι ο πρώτος αθλητής που πήρε μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες με τεχνητά μέλη, συγκλονίζοντας άπαντες με την υπερπροσπάθειά του.

Ο Πιστόριους τερμάτισε όγδοος, σχεδόν δύο δεύτερα πίσω από τον νικητή της κούρσας τον Τζέιμς Κιράνι της Γρενάδα. Μάλιστα ο τελευταίος μετά την κούρσα ζήτησε και πήρε το κομμάτι της φανέλας που ανέγραφε το όνομα του Πιστόριους, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της προσπάθειας του.

Μετά την ημιτελική κούρσα  ο Νοτιοαφρικανός δήλωσε: «Το Λονδίνο είναι μια από τις αγαπημένες μου πόλεις καθώς εδώ έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια. ‘Ηταν μια απίστευτη εμπειρία για μένα και τη οικογένεια μου. Όμως δεν είναι το τέλος γιατί έχω την σκυταλοδρομία 4Χ400 και στη συνέχεια τους Παραολυμπιακούς Αγώνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης