Συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα είχε την Παρασκευή ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

Ο ισχυρός άνδρας του «δικεφάλου» του Βορρά επισκέφτηκε τον Υπουργό Οικονομικών στο γραφείο του, όπου οι δύο άνδρες συζήτησαν για το θέμα των χρεών της ΠΑΕ προς το δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα φαίνεται πως βρίσκεται η φόρμουλα ανάμεσα στις δύο πλευρές για να λυθεί το πρόβλημα. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το olapaok η λύση θα προκύψει με την καταβολή του πρωτογενούς χρέους της ΠΑΕ που φτάνει τα 11,5 εκ. ευρώ και μόλις αυτό γίνει αυτή θα απαλλαγεί από πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Η διαδικασία δεν θα αφορά βέβαια μόνο τον ΠΑΟΚ αλλά θα γίνει μέσω νόμου για όλες τις ανώνυμες εταιρίες οι οποίες θα έχουν την διάθεση να πληρώσουν μετρητοίς όλο το πρωτογενές χρέος.

Η κυβέρνηση είναι θετική σε αυτό το ενδεχόμενο (δηλαδή να «σβήνονται» οι προσαυξήσεις κα τα πρόστιμα για τις ανώνυμες εταιρίες εφόσον πληρωθεί αμέσως το πρωτογενές χρέος) αλλά απομένει να το δεχτεί αυτό η Τρόικα σε σχετική κουβέντα που θα γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, οι εκπρόσωποι της Τρόικα αντιμετωπίζουν θετικά αυτή την προοπτική.  Επίσης, σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης έδειξε ιδιαίτερα «ζεστός» για να κλείσει αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τον ΠΑΟΚ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ραντεβού Σαββίδη-Στουρνάρα έκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, προσωπικός φίλος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Συναντήθηκε και με τον Αντώνη Σαμαρά

Λίγη ώρα αργότερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με επίσημη ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι ο Ιβάν Σαββίδης εκτός της συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα βρέθηκε και με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

«Συναντήσεις είχε σήμερα στην Αθήνα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Π.Α.ΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα. Στις δύο συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Σαββίδης συζήτησε το θέμα των χρεών της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. προς το ελληνικό δημόσιο.

Ενημερώθηκε για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης γύρω από το θέμα των χρεών των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών, καθώς όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια των επαφών η οποιαδήποτε ρύθμιση θα ευνοήσει το σύνολο των ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών.

Ο κ. Σαββίδης θα παραμείνει σήμερα στην Αθήνα και αύριο θα μεταβεί στην Τρίπολη για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης