Ο Γάλλος επιθετικός της Κούμπαν Κράσνονταρ μετά τo τέλος του αγώνα κόντρα στη Σουόνσι για το Europa League, που έληξε 1-1 με τον ίδιο να σκοράρει, μίλησε στην κάμερα του Skysports για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν με αποδέκτη τον Γιάγια Τουρέ στο ματς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ ξεκαθάρισε πως δεν του έχει συμβεί κάτι ανάλογο επί ρωσικού εδάφους, ωστόσο δήλωσε πως, αν στο μέλλον ακούσει ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος του, θα εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως το ποδόσφαιρο είναι ένα κράμα από φυλές. Θα πρέπει να το αποδεχθεί αυτό. Το περίεργο είναι πως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μαύρος. Δεν μπορώ να το καταλάβω ακόμα. Οι οπαδοί τους δεν σκέφτηκαν ή δεν συνειδητοποιούν τι κάνουν. Νομίζω πως αυτό είναι ηλίθιο» τόνισε ο 32χρονος άσος, για να συμπληρώσει:

«Στο πρωτάθλημα, όπως φαίνεται, δεν συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά, επειδή γνωρίζουν πως θα υποστούν κυρώσεις. Ελπίζω η FIFA να κάνει κάτι τώρα. Ελπίζω πως θα τιμωρηθούν. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα τους πει τι θα κάνουν. Οι FIFA και UEFA θα πρέπει να είναι ισχυρές και να τους τιμωρήσουν. Για παράδειγμα, να μην ξαναπαίξουν με τους οπαδούς τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διοργάνωση. Κάτι τέτοιο. Αν θέλουν να κριτικάρουν εμένα ή τον Γιάγια, δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξεις πως δεν σου αρέσει κάποιος, όμως αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα».

Πώς θα αντιδρούσε σε περίπτωση που δεχόταν ρατσιστική επίθεση; Θα έφευγε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ναι, θα έφευγα. Προσωπικά θα έφευγα».

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης