Ακατάλληλος για καρδιακούς ήταν ο δεύτερος αγώνας μπαράζ ανάμεσα στο Αμβούργο και την Καρλσρούη, με την ομάδα του λιμανιού να αναδεικνύεται νικήτρια στην παράταση με 2-1 σκορ, καταφέρνοντας έτσι να παραμείνει στην Μπουντεσλίγκα.

Σ’ ένα ματς-θρίλερ, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 78′ με τον Γιαμπό και αν είχαν καταφέρει να κρατήσουν, θα κέρδιζαν την άνοδό τους αφού το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χιλιανός, Μαρσέλο Ντίας ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, στο 115′, ο Νικολάι Μίλερ χάρισε τη νίκη στους «δεινόσαυρους» που -όπως και πέρσι εναντίον της Γκρόιτερ Φιρτ- απέφυγαν στα μπαράζ τον υποβιβασμό.

Έτσι, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, το Αμβούργο παραμένει η μοναδική ομάδα στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα (από το 1963) που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ.

Καρλσρούη (Καουτσίνσκι):
Όρλισχαουζεν, Βαλεντίνι, Γκόρντον, Γκούλντε, Μαξ (86’ Κέμπε), Μέφερτ, Κρεμπς (89’ Στολ), Τόρες, Γιαμάντα (72’ Γιάμπο), Ναζάροφ, Χένινγκς

Αμβούργο (Λαμπαντία):
Άντλερ, Ντικμάιερ, Ντζουρού, Ραΐκοβιτς, Οστρζόλεκ, Ντίας, Φαν Ντερ Φάαρτ, Όλιτς (77’ Μίλερ), Χόλτμπι (67’ Στίμπερ), Ιλίτσεβιτς (86’ Κλεμπέρ), Λαζόγκα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης