Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, εξήρε σε δηλώσεις του τη «φανταστική ατμόσφαιρα» η οποία επικρατεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη εβδομάδα τω Αγώνων, ο Μπαχ τόνισε ότι οι αθλητές δείχνουν πως έχουν αγαπήσει τη διοργάνωση στο ρωσικό θέρετρο της Μαύρης θάλασσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το απολαμβάνω, διότι υπάρχουν υπέροχες συνθήκες για τους αθλητές. Δεν έχω ούτε μία καταγγελία από αθλητή», δήλωσε ο Γερμανός παράγοντας της ΔΟΕ, ο οποίος μέχρι τώρα έχει κοιμηθεί δύο φορές στο Ολυμπιακό Χωριό του Σότσι, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε πρώτος ο προκάτοχός του στην προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

«Για μένα η διάθεση των αθλητών είναι αυτό που μετράει. Σκιέρ του cross-country μου έχουν πει ότι αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου», είπε ο Μπαχ, ο οποίος είχε επίσης εγκωμιαστικά λόγια για το Ρώσο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν: «Η μεγάλη προσωπική δέσμευση του Πούτιν απέναντί μας συνέβαλε στο να έχουμε αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες εδώ για τους αθλητές».

Ο 60χρονος Γερμανός, ο οποίος κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό της ξιφασκίας στους Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ, σημείωσε επίσης ότι τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στο Σότσι, δεν είναι ενοχλητικά: «Ο τρόπος που οι ρωσικές αρχές χειρίστηκαν το θέμα της ασφάλειας είναι πολύ επαγγελματικός. Οι δυνάμεις ασφαλείας είναι εξαιρετικά φιλικές, έτσι ώστε η Ολυμπιακή ατμόσφαιρα να μην έχει επηρεαστεί με κανένα τρόπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης