Το στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» ανοίγει παραδοσιακά κάθε χρόνο τη σειρά των μίτινγκ στη χώρα μας και αύριο στρέφεται σε αυτό η αγωνιστική προσοχή των φίλων του στίβου.

Το 15o Γκαλά Γυναικών Φολοθέης θ΄ αποτελέσει την αγωνιστική ευκαιρία κορυφαίων αθλητριών, από την Ελλαδα, αλλά και το εξωτερικό σε μια διοργάνωση μόνο για την γυναίκα, που φέτος είναι αφιερωμένη στον κοινωνικό φορέα “Εστία”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ολγα Κουτσερένκο, ανήκει στην κλειστή κατηγορία των αθλητριών, που έχουν «σπάσει» το φράγμα των 7.00μ, καθώς το 2010 «προσγειώθηκε» στα 7.13 μ. και έγινε μια από τις καλύτερες όλων των εποχών. Η Ρωσίδα, που ήταν 2η το 2011 στο Νταεγού και 5η πριν λίγους μήνες στη Μόσχα έχει πετύχει φέτος 6.61μ και ψάχνει τα πρώτα της άλματα πάνω από τα 6.80 μέτρα.

Η 28χρονη Ρωσίδα αθλήτρια δεν θα είναι η μόνη, που θα κυνηγήσει τα μεγάλα άλματα, καθώς στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Φιλοθέης θα βρίσκονται και άλλες σπουδαίες άλτριες. Μια από αυτές είναι η Βικτόρια Μολτσάνοβα (Ουκρανία), που έχει ατομικό ρεκόρ 6.82μ, αλλά και η Τερέζα Ντόμπιζα (Πολωνία) με 6.78 μέτρα.

Οι κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες θα πάρουν θέσεις στη γραμμή εκκίνησης για την κούρσα των 100 μέτρων. Η έμπειρη Γωγώ Κοκλώνη (11.24) δοκιμάζει για πρώτη φορά φέτος τις δυνάμεις της, με απώτερο στόχο τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης. Με ανάλογη διάθεση θα πάρει θέση στο βατήρα και η νεαρότερη Μαρία Μπελιμπασάκη (11.34) , που θέλει να «μετρήσει» τις δυνάμεις ενόψει των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ναταλία Ποχρέμνιακ (Ουκρανία) έχει ατομικό ρεκόρ 11.17 αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο στην κούρσα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης των Νέων το 2009 στην Οστράβα, αποτελεί βασικό μέλος της εθνικής ομάδας 4Χ100 μ. της Ουκρανίας, με την οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 στη Νταεγού.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συμμετοχές και στα υπόλοιπα αγωνίσματα, οι οποίες δημιουργούν την προσδοκία πως και φέτος το Γκαλά θα συγκινήσει τους φίλους του στίβου, που θα βρεθούν αύριο το απόγευμα στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Στο ύψος η Ιρίνα Χερατσένκο βελτίωσε το χειμώνα το ατομικό της ρεκόρ με άλμα στα 1,95 μ., ενώ ξεκίνησε τη θερινή σεζόν στα 1,89 μέτρα. Η αθλήτρια από την Ουκρανία θα επιδιώξει στην Φιλοθέη, τις πρώτες… θερινές πτήσεις πάνω από το 1.90 μέτρα.

Συμμετοχές σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων, όλων των κατηγοριών, περιλαμβάνει το βιογραφικό της επίσης Ουκρανής Οξάνα Οκούνεβα. Η 24χρονη έχει ατομικό ρεκόρ 1.94μ, ενώ τον χειμώνα ανέβηκε πάνω από το 1.92 μέτρα.

Η Τόνια Στεργίου προσπαθεί να καλύψει τα χαμένα… αγωνιστικά άλματα, που της στέρησε ο τραυματισμός τον περασμένο Φεβρουάριο. Ήδη έχει πάρει μέρος σε δύο αγώνες στην Κίνα και στη Φιλοθέη θα επιδιώξει να δει τον πήχη κοντά στο 1.90 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιώργου Παπανδρεόπουλου, το χειμώνα ξεπέρασε το 1.91 μέτρα.

Η Ρωσίδα Τατιάνα Κιβιμιάγκι, με πολλές συμμετοχές με τα χρώματα της εθνικής Ρωσίας και ατομικό ρεκόρ 1.98μ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο αγώνισμα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή της δεύτερης καλύτερης ελληνίδας των τελευταίων ετών, της Κατερίνας Κυριακοπούλου, αλλά και των Βλάχου, Γαστεράτου και Ρέτζιου.

Γρήγορη κούρσα θα γίνει στα 100μ εμπόδια με τη Ναταλία Ιβονίσκαγια (Καζακστάν) να έχει τον πρώτο λόγο. Η 28χρονη με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα έχει ατομικό ρεκόρ 12.68, που είναι και η κορυφαία επίδοση από τις μετέχουσες.

Εξίσου αποδοτική είναι η Νίνα Αργκούνοβα (Ρωσία), η 5η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του 2011 με ατομικό ρεκόρ 13.01. Την πρώτη της κούρσα στα 100 μ. εμπ. στη χρονιά, θα κάνει η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που προέρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις στον κλειστό στίβο και δεν αποκλείεται να βελτιώσει από νωρίς το ατομικό της ρεκόρ (13.59).

Στη γραμμή εκκίνησης θα είναι και η 5η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του 2013 στο Τάμπερε, Γένα Πλέτσχ (Γερμανία- 13.32), που έχει ως στόχο της χρονιάς το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Στο επί κοντώ, τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν θα κάνει η Λορέλα Μάνου στη Φιλοθέη, με στόχο να κυνηγήσει από νωρίς το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαίο Πρωτάθλημα της Ζυρίχης (4.50μ).

Τον πρώτο της αγώνα μετά το χειρουργείο στους κοιλιακούς – προσαγωγούς, θα κάνει η Στέλλα Λεδάκη. Η έμπειρη άλτρια, μπορεί να μην είναι ακόμη στα αγωνιστικά επίπεδα που θέλει, όμως, θα εκμεταλλευτεί την αγωνιστική ευκαιρία που της δίνεται, προκειμένου να μετρήσει τις δυνάμεις της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης